Aplikace Spotify získává „Sleep Timer“ (časovač vypnutí) aktualizováno

Aplikace Spotify získává „Sleep Timer“ (časovač vypnutí) [aktualizováno]
2019-12-03T06:15:44+02:00
• 3. 12. 2019

Grafika: Spotify

1

Aktualizováno 3. 12.

V květnu tohoto roku jsme se dočkali časovače v aplikaci Spotify, která umožňuje vypnutí přehrávání po nastaveném čase. Nyní se tato novinka dostává i do verzí pro iOS a iPadOS. Stačí si tedy aplikaci aktualizovat a měli byste mít k dispozici Sleep Timer. Pokud novinku nevidíte na svém zařízení, je možné, že na vás přijde řada o něco později.

Aktualizováno 25. 5.

Spotify si pohrávalo s funkcí časovače nějakou dobu, respektive jsme ji poprvé zaznamenali minulý rok, ale byla dostupná jen pro podcasty. Nyní se zdá být „Sleep Timer“ dostupný minimálně v aplikaci Spotify ve verzi 8.5.7.999. U přehrávané sklady stačí otevřít menu, kde najdete novou položku. Nabízí se předvolené časy od 5 minut až do 1 hodiny, ale nechybí ani možnost zastavení přehrávaní po aktuální skladbě.

Původní článek  8. 8.

Spotify s novými funkcemi nepřestane překvapovat. Už v roce 2015 přidali možnost poslouchat podcasty, nyní se ale u nich, a v budoucnu i některých dalších médií na Spotify dočkáme nové funkce. Budete si moci nastavit, za jak dlouho se daný podcast vypne.

Nastavit a spát

Někteří lidé tuto novou funkci ocení obzvláště při snaze usnout. Velká spousta uživatelů totiž preferuje usínání u nějakého typu hudby nebo zvuku více, než když leží v úplném tichu. Pro tyto uživatele je tato funkce také primárně koncipována, jelikož její anglický název je „Sleep Timer“.

Navíc tímto Spotify zajistí, že vaše zařízení, nastavíte-li si tento časovač, nebude hrát celou noc. Na usnutí vám bude bohatě stačit například hodina. Tím pádem bude zařízení i šetřit baterii. Tedy za předpokladu, že je to vůbec nutné, jelikož telefon si většina uživatelů nabíjí právě u postele.

Tato funkce je důkazem, že Spotify naslouchá své komunitě uživatelů. Stejně tak jako tomu bylo u funkce pro větší bezpečí řidičů na silnicích, i tato funkce vznikla z požadavku uživatelů. A je jasné, že s komunitou 70+ milionů platících uživatelů a 30+ milionů ‚free‘ uživatelů jsou ohlasy po těchto zásadních funkcích dost velké.

Co se zatím bohužel neví, je dostupnost této nové funkce. Konkrétní příklad na snímcích obrazovek poskytl uživatel twitteru @wongmjane. Podle ukázky je funkce dostupná pouze u podcastů. Krom doby dostupnosti se tedy neví ani to, jestli Spotify plánuje tuto funkci rozšířit i na ostatní druh obsahu. Musíme si tedy počkat na skončení testů a představení aktualizace.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Erik Bezeréti

25. 5. 2019, 20:14

Už jsem ho v týdnu i zkoušel. Funguje dobře.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat