EU začala vyšetřovat Google za sběr dat

EU začala vyšetřovat Google za sběr dat
2019-12-04T13:30:40+02:00
• 4. 12. 2019

Google se opět dostává do hledáčků antimonopolním regulátorům EU. Ti nyní zkoumají postupy společnosti při sběru dat. Dle prozatímních informací se zdá, že se úřady zaměřily na sběr dat v oblasti vyhledávání, reklamy, u přihlašovacích služeb a webového prohlížeče. Ve zkratce tedy zkoumají ty nejdůležitější služby americké společnosti.

Google vs. EU

Sama společnost v minulosti již několikrát uvedla, že získaná data využívá pouze ke zlepšení svých služeb. Uživatelům navíc nabídl rozšířené volby, díky nimž si sám uživatel uživatel může rozhodnout, k čemu bude mít Google přístup.

Orgány EU nyní teprve zkoumají, jak společnost ve skutečnosti data využívá. Nemusí to tedy nutně znamenat, že bude proti Googlu zahájeno soudní řízení. Momentálně je situace ve stavu předběžného zkoumání. Tyto aktivity byly serveru Reuters již potvrzeny.

Google by se do případného sporu s EU nedostal poprvé. Za poslední dva roky obdržel americký gigant pokuty ve výši více než 8 miliard EUR. Navíc bylo společnosti nařízeno, aby změnila své obchodní praktiky. Uvidíme, zda se i tentokrát obě strany setkají u soudu, či nikoliv.

Zdroje: reuters.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat