iPhone SE 2 bude prodejním hitem příštího roku

iPhone SE 2 bude prodejním hitem příštího roku
2019-11-07T16:30:41+02:00
• 7. 11. 2019
2

Poslední dobou se na internetu objevují informace o tom, že společnost s logem nakousnutého jablka pracuje na novém levnějším iPhone SE 2, jenž se má na trh dostat začátkem příštího roku. Nyní se objevily další zajímavé informace o tomto nástupci 4palcového kousku. 

iPhone SE 2 bude cílit na uživatele starších modelů

Podle velice známého analytika, Ming Chi-Kuo, společnost Apple v první polovině příštího roku prodá více než 20 mil. kusů druhé generace iPhone SE. Ve své zprávě uvedl, že prodejní čísla mohou překonat i hranici 30 mil. kusů. 

Kuo také prohlásil, že iPhone SE 2 bude používat 10vrstvou PCB (SLP) základní desku. Jedná se o mnohem levnější řešení než v případě iPhone 11, jenž používá SLP. Kromě toho bude druhá generace SE vycházet z designu iPhone 8. To může být pro některé majitele a fanoušky menších zařízení zklamáním, neboť iPhone SE nabízel 4palcový displej, zatímco jeho nástupce by měl nabídnout 4,7palcovou úhlopříčku. 

Na zadní straně telefonu se objeví také jediný fotoaparát. Jelikož se bude jednat o levnější variantu, nenajdeme zde nejmodernější technologie typu Face ID. K dispozici tak bude klasické hardwarové tlačítko s Touch ID. Srdcem celého telefonu pak bude procesor A13 Bionic, který je součástí iPhone 11 a iPhone 11 Pro. Pro dočasně spuštěné aplikace a dokumenty bude k dispozici operační paměť s kapacitou 3 GB.

V prodeji by měl iPhone SE 2 být za cenu 399 amerických dolarů, což je zhruba 8 778 Kč bez DPH. Očekává se také, že tento model bude velice populární, hlavně mezi uživateli, kteří v současné chvíli používají iPhone 6 či iPhone 6s. Právě těm se nechce přecházet na dražší modely. Cenově dostupnější iPhone SE 2 by je tak mohl zaujmout. 

Dle analytiků bude telefon populární v zemích, kde se levná zařízení prodávají ze všech nejvíce, jako je například Indie nebo Čína. iPhone SE 2 by měl být na trhu k dispozici na jaře příštího roku.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Kiki Lollol

8. 11. 2019, 17:32

A kolik bude stát Kč?

Martin Cerman

10. 11. 2019, 10:36

Jestli si neumíš připočíst DPH, tak je na tebe chytrý telefon moc složitý…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat