Adobe Photoshop konečně přichází na iPad

Adobe Photoshop konečně přichází na iPad
2019-11-07T15:00:21+02:00
• 7. 11. 2019

Zdroj: Adobe

Pamatujete si, jak jsme vás před rokem informovali o tom, že společnost Adobe plánuje zveřejnit plnohodnotnou aplikaci Photoshop také pro zařízení iPad? Tak právě ta konečně dorazila do App Storu!

Adobe Photoshop pro iPad představen před rokem

Již delší dobu majitelé iOS zařízení, respektive iPadu, volali po plnohodnotné službě Adobe Photoshop. Aplikace Adobe byla své doby (a stále je) nejžhavější kreativní aplikací, kterou si uživatelé mohli z App Storu stáhnout. Vůbec poprvé se Adobe Phostoshop do App Storu dostalo před osmi lety, tedy v roce 2010. Za tu dobu se samozřejmě na trhu objevilo nespočet alternativ, které byly v některých ohledech mnohem propracovanější. 

Společnost Adobe se tak na své konferenci Adobe MAX v Los Angeles rozhodla zareagovat na ohlasy svých uživatelů a představila skutečně plnohodnotnou aplikaci Photoshop CC pro iPady. Uživatelé se tak dočkali veškerých funkcí, které se nachází v desktopové aplikaci pro Windows či macOS. 

Úpravy provedené v souborech PSD se budou samozřejmě bez problémů synchronizovat pomocí služby Creative Cloud. Ve své podstatě to znamená, že rozpracovaný soubor na iPadu budete moci dodělat například na Macu. Ze začátku Adobe Photoshop CC pro iPad disponoval základnímu funkcemi, pokročilé nástroje pak přibyly v nadcházejících týdnech. 

Adobe samozřejmě již několik takových doprovodných aplikací pro iPhone a iPad nabízelo, jedná se například o Photoshop Fix pro základní retuše. Dále například Photoshop Express pro základní úpravu fotografií a vytváření koláží. Mezi poslední dvě doprovodné aplikace patří Photoshop Sketch a Photoshop Mix.

Adobe Photoshop nabídne prvních 30 dnů zdarma

Nicméně, plnohodnotný Photoshop pro iPad je k dispozici ke stažení v rámci platformy App Store. Po instalaci a přihlášení do služby získáte prvních 30 dnů zdarma, poté vás aplikace vyzve k předplatnému Creative Cloud. Pokud již máte předplatné aktivované, stačí když se do služby jen přihlásíte pomocí svých údajů. 

Seznam podporovaných zařízení:

  • iPad Pro (Wi-Fi, Wi-Fi a Cellular)
  • iPad Pro (12,9 palce) a 2. generace
  • iPad Pro (10,5 palce)
  • iPad Pro (9,7 palce)
  • iPad 5. generace
  • iPad Mini 4
  • iPad Air 2

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat