iPhone bude muset nabízet předinstalované ruské aplikace

iPhone bude muset nabízet předinstalované ruské aplikace
2019-11-28T18:00:52+02:00
• 28. 11. 2019
1

Nová legislativa v Rusku bude vyžadovat, aby všechny chytré telefony, počítače, a dokonce i chytré televizory obsahovaly předinstalovaný ruský software. Nová legislativa bude platná od července příštího roku. 

iPhone bude mít předinstalovaný software

Rusové tvrdí, že propagují místní technologii. Naopak kritici se obávají toho, že kvůli předinstalovanému softwaru budou výrobci od ruského trhu dávat ruce pryč. A není se čemu divit. Výrobci totiž nebudou mít takovou kontrolu nad systémem, jako na jiných trzích. Může se tedy stát, že předinstalovaný software bude mít přístup k osobním informacím uživatele a podobně. 

Nicméně, novou legislativu schválila ruská dolní komora parlamentu, která stanovila, že předinstalovaný software bude obsahovat dokonce i iPhone. Pokud zařízení nebude softwarem vybaveno, nebude jej moci výrobce na ruském trhu od července příštího roku prodávat. 

Podle BBC News musí být ale ještě stanoveny detailnější informace o tom, která zařízení budou mít tuto povinnost nebo jaký ruský software bude muset být předinstalován. Ruská Asociace pro obchodní společnosti a výrobce elektrických domácích a počítačových zařízení však legislativu kritizuje. BBC News hlásí, že organizace uvedla, že nebude možné fyzicky nainstalovat takový software na každé zařízení. Dále organizace uvedla, že výrobci se mohou místo toho jednoduše stáhnout z ruského trhu.

Aplikace, které by byly předinstalovány z důvodu nové legislativy, by pravděpodobně nemusely procházet procesem kontroly, tak jako to Apple dělá u všech aplikací. Uživatelé a ani společnost nebudou vědět, zda tyto aplikace obsahují spyware a podobně. 

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Dejme sázku, o malou flašku tuzemskýho, plzeňskýho, božkovskýho ne-rumu, že aplíci nevypustí na ruskej trh jabko-phone s ruským sw!
Lenino-Stalinovono trh je sice fajn, ale když si celá léta nakousnutý malináče zakládají na tom, že do systému jadřinců nikoho nepustí, tak by byli asi sami idioti, aby si tam pustili zrovna ras-Putina!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat