Apple prý představí svůj VR headset v roce 2022, o rok později AR brýle

Apple prý představí svůj VR headset v roce 2022, o rok později AR brýle
2019-11-15T13:40:32+02:00
• 15. 11. 2019

Společnost Apple plánuje údajně vydat svůj první headset s rozšířenou realitou. Představen by měl být již v roce 2022, přičemž o rok později se k tomuto headsetu připojí také menší zařízení – AR brýle. 

Apple pracuje na zařízení pro virtuální realitu

O vstupu společnosti Apple do světa rozšířené reality se již nějakou dobu diskutuje. Apple dokonce najal několik týmů, o čemž svědčí také nedávno zveřejněné inzeráty s pracovní nabídkou. Přesné datum vydání těchto technologických hraček však nebylo doposud stanoveno, respektive dle analytiků se tak stane v roce 2022. Naopak AR brýlí bychom se měli dočkat o rok později, a to z důvodu vývoje nové technologie. 

Kromě časového horizontu jsme se také dočkali prvních podrobností. Kódové označení AR headsetu by mělo být N301. Zařízení by mělo být údajně podobně velké jako Oculus Quest. Zařízení od Applu nabídne funkce AR a VR, přičemž používat bude externí kamery k mapování okolí uživatele (včetně obrysů lidí, nábytku a místností). K tomu bude nabízet displej s velmi vysokým rozlišením, díky čemuž budete mít pocit opravdové reality. 

Jakmile Apple dá technologicky dohromady svůj první headset, ihned se vrhne na vývoj AR brýlí. Na rozdíl od náhlavní soupravy budou navrženy tak, aby jej uživatel mohl nosit delší dobu, tedy každý den. Současné prototypy prý vypadají jako cenově dostupné sluneční brýle s tlustými nožičkami, ve kterých je umístěna baterie a čipy. Společnost Apple dokonce také údajně vyvíjí speciální čočky, které během provozu ztmavnou, a to ve chvíli, kdy se uživatel dostane do jiného prostředí – například na přímé slunce.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat