Youtube Music má nově „aplikaci“ pro počítače

Youtube Music má nově „aplikaci“ pro počítače
2019-10-29T08:00:37+02:00
• 29. 10. 2019

Zdroj: Youtube

1

Google postupně přidává funkce do aplikací Youtube Music. Cíl je poměrně jednoduchý, co nejvíce se přiblížit Hudby Play, která pravděpodobně v dalším roce zahájí ukončování. Ostatně je nepraktické mít dvě streamovací služby na hudbu. Nedávno jsme se i Youtube Music pro Android dočkali widgetu. Nyní jsme se dočkali „aplikace“ pro počítače.

Youtube Music a PWA

V tomto případě máme důvod dávat pojmenování aplikace do uvozovek, jelikož se nejedná o nic standardního, aspoň co se týče operačních systémů pro počítače. Google se rozhodl, že půjde cestou multiplatformního vývoje, konkrétně použil PWA – progresivní webová aplikace. Jedná se o specifický typ webové stránky, která se dá instalovat na zařízení a běží v samostatném okně, má i své vlastní vlákno na procesoru, svou ikonu na ploše. I tak je zapotřebí mít nainstalovaný Chrome.

Dá se říci, že se jedná stále o webovou stránku. Samotná instalace je velmi jednoduchá, stačí v adresním řádku vpravo kliknout na znaménko plus v kroužku, když budete na stránce music.youtube.com. Následně potvrdit instalaci a vše je hotovo. Na ploše vám přibude ikona Youtube Music, což je zástupce této aplikace.

Youtube Music Youtube Music

Nabízí stejné prostředí jako na běžné webové stránce, takže vás nic nepřekvapí. I v PWA lze využívat klávesové zkratky stejně jako na webu, ale je zde jedna novinka, respektive jediná věc, proč byste měli chtít instalovat tuto aplikaci na počítači. Tím je podpora multimediálních tlačítek, tedy pokud je máte na klávesnici či jiném připojeném zařízení k počítači.

Bohužel zde nenajdete jakoukoliv funkci navíc, například možnost offline přehrávání. PWA v tomto případě nepodporuje možnost ukládání na počítači. Nevíme, jestli se toho někdy dočkáme, ale spíše předpokládáme, že se tak nikdy nestane.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Foltýnek

29. 10. 2019, 9:17

Chrome přece podporuje také multimediální tlačítka klávesnic, což je také jediný důvod, proč ho na Music YT používám.
Přišel jsem na to, když někde vyšel článek, jak to vypnout :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat