Realme X2 Pro zamíří do EU, nový „zabiják top modelů“? aktualizováno

Realme X2 Pro zamíří do EU, nový „zabiják top modelů“? [aktualizováno]
2019-10-11T09:30:39+02:00
• 11. 10. 2019
4

Aktualizováno 11. 10.

Společnost Realme pokračuje v lákání na představení smartphonu Realme X2 Pro, který se dostane i do Evropy. Znovu firma upozorňuje na 50W nabíjení, díky čemuž nabijete 4000mAh baterii za pouhých 35 minut. Při 10minutovém nabíjení lze doplnit až 40 % energie. Co se týče dalších specifikací, tak bude k dispozici i varianta s 12 GB operační paměti. Úložiště nabídne až 256 GB, přičemž společnost láká na rychlé UFS 3.0. Zatím to tedy vypadá, že na trh přijde nový „rychlík“.

Aktualizováno 5. 10.

Společnost Realme na svém Twitter účtu potvrdila další specifikací nadcházejícího modelu Realme X2 Pro. Mobil bude disponovat stereo reproduktory s certifikací Hi-Res a Dolby Atmos. Z pohledu specifikací to tedy začíná skutečně vypadat na top model, ale bude záležet, jak bude nastavena cena. Ta by měla být velmi nízká, ale co tím společnost myslím, není zatím jasné.

Aktualizováno 4. 10.

Realme je poměrně nová značka mobilů a stojí za ní Oppo. Nějakou dobu se firma soustřeďovala na asijský trh, ale nyní je již potvrzeno, že model Realme X2 Pro zamíří do Evropy. Několik specifikací bylo již potvrzeno a v poslední firma zveřejnila další. Například novinka nabídne 50W nabíjení, 90Hz displej a nejnovější informací je použití 64MPx snímače na zádech. Kromě toho budou k dispozici foťáky pro širokoúhlé snímky, zoom a určení hloubky. Dle společnosti bude k dispozici 20násobný hybridní zoom.

U mnoha zveřejněných specifikací společnosti uvádí, že se bude jednat o první výskyt v dané cenové kategorii. Dá se tedy spekulovat, že by Realme X2 Pro mohl být velmi dobře vybavený mobil s nízkou cenou. Něco jako dříve byl Pocophone nebo OnePlus.

Původní článek 2. 10.

Značka Realme jakožto dceřiná společnost Oppo má v rukávu další eso v podobě telefonu, který bude cílit na nejvyšší příčky v rámci segmentu tohoto trhu. Čínský výrobce podle nejnovějšího úniku připravuje model s názvem X2 Pro pod kódovým označením RMX1931, a dokonce jej interně nazývají „Super Warrior“. Stěžejním prvkem by se měl stát nejnovější procesor od firmy Qualcomm oznámený teprve v červenci letošního roku.

Výkon v první řadě

Do přední části chtějí nasadit 6,55palcový displej s FullHD rozlišením, pod nímž poběží osmijádrový procesor Snapdragon 855+ od Qualcommu taktovaný na frekvenci 2,96 GHz a grafický čip Adreno 640. Mezi specifikacemi můžeme také vyhlížet funkci Bluetooth 5.0, dvoupásmové WiFi připojení či platformu ColorOS 6.0 vycházející ze systému Android ve verzi 9.0 Pie.

Do dnešního dne se o zařízení rozpovídal Xu Qi, vedoucí marketingu Realme a produktový manažer Realme, Wang Wei Derek. Oba vypustili spoustu zpráv skrze čínskou sociální síť Sina Weibo. Na druhou stranu společnost postupně potvrzuje specifikace. Například mobil nabídne 64MPx senzor a bude disponovat 20násobným hybridním zoomem.

K oficiálnímu představení by mohlo dojít v polovině tohoto měsíce. Prodejní cena má mírně přesahovat hranici 550 dolarů (tj. cca 13 011 Kč).  Dobrou zprávou je, že Realme X2 Pro zamíří do Evropy. První se objeví ve Španělsku.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Erik Schiffler

29. 10. 2019, 8:15

Tak jsem objednal pro kamaráda (já mám 3 měsíce starý tel,jinak bych do realme šel taky) z tradingshenzhen 8/128 a cena je nějakých 11 200 kč i s dovozem do 5 prac. dnů. Myslím, že je deal roku.

Martin Jeřábek

VIP 11. 10. 2019, 10:30

No chci vidět zda bude i v ČR.

Viděl jsem video unboxing a nemůžu říct že by mě telefon jakkoliv zaujal,obrovské pádlo s notchem,rámečky jak apple 11 a i když bude dostatek výkonu,tak telefon není vzhledově vůbec pěkný,a když se bude prodávat v č.r. i s dph za cca 15 tisíc,tak to bych si raději koupil telefon jiný,jsou na trhu lepší telefony a mají jinou cenovku..navíc tento telefon je směrován hlavně na trh indický a jiných,,rozvojových,, zemí,což by snad nevadilo,ale můj názor je prostě takový že se v Evropě moc nechytne,to by musel mít hodně jinou cenu a jiné jméno,ale možná když se bude prodávat jako tablet,,,,, je možné že ten ind má jen malé ruce……….

Přemysl Vaculík

VIP 4. 10. 2019, 16:31

Má malé ruce. ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat