iPhone 11 bude letos nejprodávanější, příští rok iPhone SE 2

iPhone 11 bude letos nejprodávanější, příští rok iPhone SE 2
2019-10-11T13:29:02+02:00
• 11. 10. 2019
1

Společnost Apple podle nejnovějších analýz v průběhu prvního čtvrtletí roku 2020 prodá přibližně o deset procent více iPhonů, a to díky velice silné poptávce modelu iPhone 11, jenž nahradil loňský iPhone XR. K silnějším prodejům dopomůže také iPhone SE 2, který bude v prodeji začátkem příštího roku. 

iPhone 11 bude Apple držet nad vodou

Analytik Ming-Chi Kuo odhaduje, že zásilky iPhone 11 dosáhnou v letošním roce mezi 36 a 40 mil. kusů. Celkově by počet mohl být vyšší, ovšem vše bude limitovat výroba iPhonů – Apple nebude mít k dispozici tolik kusů telefonů, a to i přesto, že již nyní své dodavatele požádal o zvýšenou produkci. V letošním roce se mimo jiné má prodat okolo 40 mil. kusů iPhone 11 Pro. 

„Očekává se, že prodeje v prvním čtvrtletí příštího roku budou navýšeny o deset procent, a to díky iPhone 11 a iPhone SE 2. Odhadujeme, že Apple během tohoto období prodá více než 45 mil. kusů telefonů. Poptávka po iPhone 11 Pro bude nejslabší, neboť prodáno bude zhruba 15 mil. jednotek. Naopak iPhone 11 budou zákazníci kupovat o něco více, přibližně se prodá kolem 24 mil. kusů.“

Pokud se tak opravdu stane, bude to pro Apple znamenat jediné. Vlajková řada bude méně prodávaná než v loňském roce, naopak o levnější cestu v podobě iPhone 11 bude větší zájem než v loňském roce. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jestliže tato firma ustupuje požadavkům čínské vládní garnitury kvůli appkám, které pomáhají demonstrantům v Honkongu pak si raději koupím něco od Samsungu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat