Univerzální stojan pro chytré telefony MOFT X je stále s vámi

Univerzální stojan pro chytré telefony MOFT X je stále s vámi
2019-10-12T18:00:23+02:00
• 12. 10. 2019
2

Na Kicstarteru se objevila kampaň, která sbírá finanční prostředky pro zahájení výroby praktického stojanu pro mobilní telefony a tablety. Nese název MOFT X a vyznačuje se úzkým profilem slibujícím praktičnost při přenášení a nezabírání přílišného prostoru v kapse či v kabelce. Cena startuje na 16 amerických dolarech, tedy necelých 400 Kč. Stojan je primárně určen pro vertikální polohu, což výrobce podkládá daty z MOVR Mobile Overview Report, které tvrdí, že v 96 % času je chytré zařízení používáno ve vertikální poloze.

moft x

28 gramů a 5mm tloušťka

MOFT X slibuje puhých 5 mm tlustý stojan, který navíc váží 28 gramů. Takové malé přídavné zařízení na rovných zádech mobilního telefonu by nemusely dělat přílišné obtíže. Avšak vznikne hrbolek, který je často kritizován u vystouplých kamer u mobilních telefonů.

Stojan je automaticky nastaven na úhel 60°, o kterém výrobce tvrdí, že jde o ideální sklon pro vertikální postavení telefonu. Sklon je však možné přizpůsobit osobní potřebě. Přeložení do horizontální polohy je též možné a dle snímků by nemělo jít o složitý proces. Do stojánku MOFT X je též možné vložit až tři karty o velikosti jedné debetní karty. Spolu se stojánkem lze koupit kombinaci s magnetem, který lze přichytit ke stěně a telefon mít tak například v koupelně daný na zdi při čistění zubů. Stojánek lze využít i jako tzv. pop socket. K dispozici je i varianta pro tablety. K zakoupení je i magnetický držák a nabíječka v jednom pro Apple Pencil první i druhé generace. MOFT X je určen pouze pro rovné a hladké zadní povrchy telefonů a tabletů.

moft x

Zdroj: kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Sepp Winkler

14. 10. 2019, 13:51

Ako je to vlastne s platobnými kartami a mobilom. Niekde som čítal, že nie je dobré dávať k mobilu karty, že môžu byť poškodené. Rovnako sa mi nezdá, že by magnet neovplyvňoval kompas mobilu. Vedeli by ste k obom otázkam niečo povedať? Vďaka.

Karel Čapka

VIP 18. 10. 2019, 22:18

Dobrý den, zde je to shrnuto: http://blog.first4magnets.com/will-a-magnet-damage-my-smartphone/

Menší magnet telefon neničí ani neovlivní, magnet větších rozměrů ano.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat