Samsung plánuje Mobile Ads, reklamy do mobilu

Samsung plánuje Mobile Ads, reklamy do mobilu
2019-10-04T08:00:11+02:00
• 4. 10. 2019

Výrobci mobilních telefonů nezískávají finance jen z přímého prodeje zařízení, další část financí přichází ze sektoru služeb. Některé firmy nabízejí například cloudový prostor, streamovací služby, platební služby nebo se jedná i o reklamu. Samsung není výjimkou. Provozuje platformu Samsung Ads, která nabízí zájemcům cílit reklamu na televizorech tohoto výrobce. Nyní to vypadá, že se něco podobného chystá i pro sektor smartphonů a tabletů.

Samsung Mobile Ads

Web LetsGoDigital objevil přihlášku ochranné známky Samsung Mobile Ads. Ačkoliv chybí detailní informace o použití nebo nasazení, tak samotná přihláška prozrazuje aspoň základní informace. Samsung Mobile Ads bude mířit mimo jiné i na smartphony.

Také se v ní zmiňuje, že budou sdílena některá data uživatelů třetím subjektům, z čehož se dá usuzovat, jak bude asi Samsung Mobile Ads fungovat. S největší pravděpodobností dojde na sdílení informace o poloze nebo nějaké aktivitě, což lze použít pro zacílení reklamy jako takové.

Samsung Mobile Ads

Je tedy možné, že Samsung Mobile Ads nabídne možnost inzerentům zobrazovat reklamy přímo v mobilních telefonech Samsung. Není ale jasné, kde se reklamy budou zobrazovat. Možná bude tato novinka dostupná pro vývojáře aplikací, kteří budou moci implementovat další platformu pro monetizaci svých výtvorů.

Nabízí se také možnost, že by přímo systém těchto mobilů mohl zobrazovat například v notifikacích reklamu, ale zde by se Samsung pohyboval na velmi tenkém ledu. Uživatelům by se toto asi nelíbilo. Dá se očekávat, že bude možné vypnout Samsung Mobile Ads stejně jako u Samsung Ads v televizích.

Zatím si ale budeme muset počkat, jestli dojde ke spuštění. Bude také záležet na strategii, kterou Samsung zvolí u této služby. Rozhodně musí být velmi opatrný.

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat