iOS 13.1 „škrtí“ bezdrátové nabíjení jen na 5 W

iOS 13.1 „škrtí“ bezdrátové nabíjení jen na 5 W
2019-10-07T16:31:15+02:00
• 8. 10. 2019
4

Napříč celým internetem kolují nové informace týkající se operačního systému iOS 13.1. Podle všeho se totiž zdá, že společnost Apple začala některé bezdrátové nabíječky limitovat, a to na pouhých 5 W. Problém však ovlivňuje bezdrátové nabíječky nejen certifikované přímo společností Apple, ale také necertifikované z volného trhu. Na druhou stranu nebyly ovlivněny nabíječky značky Belkin, Mophie a Anker. 

iOS 13.1 „škrtí“ rychlosti nabíjení

Zahraniční server ChargeLab uvedl, že s příchodem operačního systému iOS 13.1 začal Apple podporovat pouze 7,5W bezdrátové nabíječky, které disponují regulací napětí na pevné frekvenci, což v praxi i samotný Apple sám doporučuje. To znamená, že i nová řada iPhone 11, jež podporuje až 10W rychlé bezdrátové nabíjení, v praxi podporuje jen 5 W, a to u nabíječek, které ještě s iOS 13 dodávaly 7,5 W. 

Již před dvěma lety, tedy v roce 2017, společnost s logem nakousnutého jablka implementovala podporu 5W bezdrátového nabíjení do modelů iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Později, s příchodem iOS 11.2, tyto modely začaly podporovat rychlejší 7,5W nabíjení. Řada iPhone XS a iPhone 11 pak může dosáhnout až na 10W nabíjení za předpokladu, že bude použita správná bezdrátová nabíječka.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Hartmann

10. 10. 2019, 15:38

Jsem fanda Apple, ale musím uznat, že po posledních updatech iOS mám chuť svůj iPhone X švihnout do koše a zajít pro jakýkoli jiný android stejné cenové kategorie. Joo hold v den co zemřel Jobs zemřela i inovativnost, spolehlivost a jedinečnost produktů značky Apple.

Mám smasung a nic porad stejně nabíjí tak nevím,asi nějaká fáma

Tady se bavime o bezdratu a ten opravdu nikdo nema 18-30W.

Martin Jeřábek

VIP 8. 10. 2019, 19:41

Prostě Apple :D ostatní mají 18-30W a Apple 7,5W a ještě to škrtí na 5W.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat