Dotekomanie.cz

Google Duo si našlo cestu do Google Zprávy pro Web

Google Duo

Minulý rok jsme se dočkali webového rozhraní aplikace Zprávy pro Android. Novinka dočkala trochu jiný název, Zprávy pro web. O několik měsíců později došlo na uvedení další webové verze, tentokrát služby Google Duo. Jedná se vlastně pro Google o hlavní komunikační platformy, na kterých se aktuálně pracuje. Nyní nachází společnou cestu.

Zprávy pro web s podporou Google Duo

Google v podstatě ukazuje, že Zprávy a Google Duo jsou hlavní komunikační platformy. Zprávy se budou starat jen o textovou část a s podporou RCS, která je zatím omezená jen na dvě země a případně na několik operátorů, lze docílit i běžného chatu. Google Duo na druhou stranu zajišťuje hlavně video hovory, ale je zde podpora i běžných hlasových. Bonusem navíc je možnost posílání takových vzkazů.

Google se rozhodl, že právě ve webovém rozhraní Zpráv nabídne možnost zavolat konkrétnímu kontaktu. Informuje o této novince v levé části webového rozhraní. Služby se snaží propojit telefonní možnosti podle telefonního čísla. Pokud tedy druhá strana má i Google Duo, bude možné uskutečnit hovor.

Stačí následně otevřít komunikaci s konkrétním kontaktem. Pokud je zde podpora Google Duo, objeví se ikona v horním pravém rohu. Po kliknutí tedy můžete zahájit hlasový nebo videokonferenční hovor. Není zde potřeba jakéhokoliv dalšího nastavování.

Opačná podpora zde zatím není a možná ani nebude. Google Duo je tedy spíše doplňková služba. Snad se dočkáme brzkého rozšíření RCS u Zpráv a ze samotné služby se stane komunikační platforma konkurující jiným.

Google zatlačí na rozšíření RCS, což je náhrada za SMS, MMS a EMS

Zdroje: support.google.com, androidpolice.com

Exit mobile version