Spotify již brzy implementuje podporu pro Siri

Spotify již brzy implementuje podporu pro Siri
2019-09-28T21:51:18+02:00
• 29. 9. 2019

Grafika: Spotify

Švédská hudební streamovací služba Spotify do nejnovější beta verze své mobilní iOS aplikace přidala podporu hlasové asistentky Siri. Uživatelé, kteří tak mají přístup k beta verzi, mohou nyní požádat Siri od Applu o přehrávání skladeb, alb a seznamu skladeb. Pochopitelně je tato funkce k dispozici pouze na operačním systému iOS 13.

Spotify brzy přinese podporu Siri

Společnost Apple otevřela svou strukturu SiriKit pro hudební služby třetích stran. Kromě toho se struktura otevřena i pro podcasty, audio knihy a rádiové služby třetích stran. Otevřené API je však k dispozici pouze na nejnovějších operačních systémech, tedy iOS 13 a iPadOS 13. Co to ale pro uživatele v praxi znamená?

Díky otevřenému API mohou nyní hudební společnosti, jako je například právě Spotify, implementovat podporu pro hlasovou asistentku Siri. Pokud se tak stane, uživatele pak budou moci spustit přehrávání určité skladby prostřednictvím svého hlasu a jednoduché věty. Nyní je tedy na aplikacích třetích stran, aby této příležitosti využily. 

Nutno podotknout, že pokud byste klasickým způsobem požádali Siri o přehrání hudby, automaticky se bude snažit přehrát hudbu prostřednictvím Apple Music. V tomto případě tak budete muset být specifičtější. Vyslovit tak musíte „Hey Siri, play music on Spotify“. 

Spotify doposud nepotvrdilo datum, kdy bychom se podpory Siri mohli dočkat i my, tedy široká veřejnost. Jakmile se tak ale stane, budeme vás o tom samozřejmě informovat. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat