Apple se zajímá o kryptoměny, potvrdil to v rozhovoru

Apple se zajímá o kryptoměny, potvrdil to v rozhovoru
2019-09-12T15:00:20+02:00
• 12. 9. 2019

Společnost s logem nakousnutého jablka se poměrně nedávno vydala cestou spotřebitelských financí, neboť se rozhodla nabízet službu v podobě Apple Card. Nedávno však Jennifer Bailey, viceprezidentka Apple Pay, lehce naznačila, že se Apple bude zajímat také o kryptoměnu, přičemž zároveň se hledají možnosti, jakými zlepšit Apple Pay. 

Apple a kryptoměny? Jde to do sebe

Jennifer Bailey konkrétně pro CNN prohlásila, že kryptoměna je něco, co Apple skutečně pečlivě sleduje, přičemž je společnost přesvědčena, že právě kryptoměna má obrovský potenciál do budoucna. 

Viceprezidentka Apple Pay se o kryptoměně rozmluvila tak, že prohlásila „Myslíme si, že kryptoměna je skutečně zajímavá. Jsme přesvědčeni o tom, že má potenciál do budoucna“. Vlastně je to vůbec poprvé, co společnost Apple nějakým způsobem veřejně nastínila, že se o kryptoměny zajímá. 

Jennifer se mimo jiné vyjádřila také k situaci kolem Apple Pay. Podle jejích slov je přijímání bezkontaktních plateb ve Spojených státech amerických pomalejší než u nás v Evropě, ovšem i přesto Apple vidí zlepšení. Co se adopce této služby týká, Apple prý bojuje hlavně s celkovým vnímáním spotřebitele. Někteří jsou totiž stále přesvědčeni o tom, že právě platba fyzickou kartou je mnohem bezpečnější než přes Apple Pay. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat