Aplikace Zprávy Google nově podporuje dva jazyky aktualizováno

Aplikace Zprávy Google nově podporuje dva jazyky [aktualizováno]
2019-11-04T19:00:32+02:00
• 4. 11. 2019

Aktualizováno 4. 11.

V září se objevily informace, že aplikace Zprávy Google bude nově podporovat dva jazyky. Nyní jsme se dočkali oficiálního oznámení přímo od Googlu, přičemž není nutné vyhlížet novou aktualizaci. Google totiž novou funkci aktivoval vzdáleně přes své servery. Je dostupná i v Česku. Nyní si tedy v nastavení aplikace můžete vybrat dva jazyky a jeden z nich určit jako primární. Následně aplikace bude zobrazovat více obsahu, respektive bude kombinovat články z obou jazyků.

Původní článek 19. 9.

V květnu minulého roku jsme se dočkali restartování zpravodajské služby od Googlu, respektive aplikací agregující informace, zprávy a novinky z celého internetu. Ne dlouho na to byla přidána do aplikace pro Android podpora tmavého vzhledu. Nyní se zřejmě můžeme těšit na funkci, která rozšíří obsah, jenž sledujete.

Zprávy Google s větším množství obsahu?

V tuto chvíli aplikace Zprávy Google nabízí pouze volbu jednoho jazyka, v rámci kterého bude služba jako taková nabízet obsah. Pokud sledujete novinky v češtině a občas se chcete dozvědět, co vychází například v angličtině, musíte jít do nastavení aplikace změnit tuto volbu.

Jane Manchun Wong (@wongmjane) se podařilo objevit ve zdrojovém kódu, že se chystá možnost nastavená dalšího jazyka. Budeme tedy moci sledovat novinky asi ve dvou jazycích, možná jich půjde zvolit více. Jeden bude ale preferovaný. Mělo by tedy dojít ke zpestření obsahu.

Jane objevila také přípravy změny hlavní obrazovky. V tuto chvíli máte k dispozici čtyři záložky – Pro vás, Titulky, Oblíbené a Kiosek. V dohledné době přibude pátá sekce, která nabídne videa. Bohužel nejsou k dispozici jakékoliv detaily. Nevíme tak, odkud budou videa, či co se bude konkrétně nabízet. Na samotné uvedení novinek si budeme muset počkat, jelikož nejsou k dispozici ani v rámci beta testování.

logo-app Google News Google Zdarma ANDROID logo-app Google News Zdarma iOS

Zdroje: twitter.com, twitter.com, blog.google, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat