Amazon představil několik reproduktorů Echo a chytrou lampu

Amazon představil několik reproduktorů Echo a chytrou lampu
2019-09-26T15:00:26+02:00
• 26. 9. 2019

Na konferenci v Seattlu společnost Amazon představila hned celou řadu svých produktů Echo s podporou hlasové asistentky Alexa, od nových špičkových reproduktorů až po lampu. Pojďme si jednotlivé produkty představit. 

Amazon představil řadu chytrých reproduktorů

Amazon Echo Studio je nová vyšší verze chytrého reproduktoru. Je navržena tak, aby jednoznačně konkurovala chytrému reproduktoru HomePod od Applu. Echo Studio je vybavené Alexou, přičemž cena startuje na krásných 199 dolarech (cca 4 378 Kč bez DPH). Kromě toho reproduktor podporuje 3D Dolby zvuk a stejně jako HomePod optimalizuje zvuk na základě místnosti. 

Echo Studio má tři střední reproduktory (levý, pravý a horní), směrový výškový reproduktor a 5,25palcový subwoofer pro basy. Amazon pracuje s nahrávacími společnostmi, jako je Sony, Universal a Warner Music Group. Díky této spolupráci zvuk svých reproduktorů posouvá opět o další úroveň. Zajímavostí je, že Echo Studio je možné připojit k 4K Fire TV. 

Kromě hlavního konkurenta HomePodu, Amazon představil také nový produkt konkurující AirPods. Echo Buds, tak se nová bezdrátová sluchátka od Amazonu nazývají, budou startovat s cenou 130 dolarů (cca 2 860 Kč bez DPH). Jedná se mimochodem o vůbec první Amazon sluchátka nabízející hands-free přístup k Alexe. 

Amazon prohlásil, že bezdrátová sluchátka poskytují naprosto vynikající zvuk s ostrými, čistými vokály a dynamickými basy. Navíc jsou sluchátka vybavena technologií Bose Active Noise Reduction. Echo Buds vydrží neustále přehrávat hudbu až pět hodin, přičemž dobít jej můžete skrze pouzdro, jenž vám výdrž prodlouží o dalších 20 hodin. 

Amazon představil mimo jiné i novou verzi svého hlavního chytrého reproduktoru Echo, který nabízí vylepšenou kvalitu zvuku s novými ovladači a 3palcovým basovým reproduktorem. Cena zařízení činí 100 dolarů (2 200 Kč bez DPH cca). Společnost uvádí, že reproduktor má silnější basy, jasnější středy a výšky. Designem se podobá předchozí generaci, ovšem nově přichází v tmavě modré barvě.

K dispozici je také nová verze Echo Dot, Echo Dot With Clock, za cenu 60 dolarů (cca 1 320 Kč ez DPH). Echo Dot With Clock je vybaven LED displejem vpředu s možnostmi zobrazení času, alarmů, časovačů, teploty a dalších. 

Echo Show 8, aktualizovaná verze Echo Show 5, byla taktéž představena na konferenci v Seattlu. Produkt je vybaven 8palcovým displejem, skvělým zvukem a elegantním tvarem. Cena činí 129,99 dolarů (2 859 Kč bez DPH) a zákazníci si mohou vybrat ze tří velikostí – 5,5, 10 a 8palcový model. 

Naopak pro děti si Amazon připravil Echo Glow, vícebarevnou chytrou lampu, která spolupracuje s Alexou. Cena činí pouhých 30 dolarů (tedy cca 660 Kč bez DPH) a rozsvítit se dokáže různými barvami. Dokonce umí napodobit blikající táborák, nabídnout časovač spánku nebo pracovat v režimu „taneční party“ s hudbou a světly. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat