Sony zveřejnilo finanční výsledky za fiskální první kvartál roku

Sony zveřejnilo finanční výsledky za fiskální první kvartál roku
2019-08-01T16:30:22+02:00
• 1. 8. 2019
1

Japonská společnost Sony zveřejnila své finanční výsledky za první fiskální kvartál roku 2019. Ten je pro společnost v období od dubna do června. Výsledky pro společnost nejsou úplně příznivé. Divize Electronic Products & Solutions (EP&S), která zahrnuje i mobilní technologie,  vykázala meziroční pokles tržeb i provozních výnosů.

Oblast mobilních technologií pak společnosti přinesla provozní výnosy v celkové výši 1 miliardy japonských yenů. Meziročně se tak jedná o růst provozních výnosů. To bylo způsobena především snížením provozních nákladů, které kompenzují špatné prodeje společnosti.

Prodeje Sony v oblasti mobilních technologií totiž meziročně poklesly. Stejné výsledky zaznamenala ostatně i celá divize EP&S. Pro celou divizi se jedná celkem o meziroční 15% pokles.

Předpovědi společnosti pro divizi EP&S jsou rovněž poměrně skromné. Společnost očekává, že na konci fiskálního roku dojde k 4% poklesu prodejů. Provozní výnosy divize by pak měly být stále v červených číslech. Společnost očekává pokles 47 miliard japonských yenů.

Výsledky divize tak v posledních měsících nejsou vůbec příznivé. Zákazníci musí čekat, zda se nepříznivé období protáhne i do dalších měsíců, nebo zda se situace zcela obrátí.

Zdroje: sony.net, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Ota Navrátil

1. 8. 2019, 16:42

Je to škoda. Produkty Sony jsem si oblíbil. Nabízí kvalitní výrobky a leckde jsou lepší než konkurence. Jen to neumí prodat. Někdy prodávají za přemrštěné ceny.
Kdyby ubrali na marži, možná by se to podepsalo na prodaném množství.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat