Snap představil brýle Spectacles 3

Snap představil brýle Spectacles 3
2019-08-18T13:30:20+02:00
• 18. 8. 2019

Třetí pokračování chytrých brýlí pro rozšířenou realitu od firmy Spectacles jsou odhaleny a opět na nich pracovali vývojáři ze sociální sítě Snapchat, která je velmi populární ve Spojených státech. Zařízení dostalo elegantní zpracování, rovnou dvě kamery nebo řadu nových vychytávek. Výrobce spustí oficiální prodej se zpožděním a navíc v omezeném množství, což zároveň znamená téměř dvojnásobná cenovka oproti předchozí generaci.

Nic pro masy

Konstrukce je vyrobena z odlehčené slitiny oceli a na výběr budou dvě barevné varianty – černá, zlatá. Uvnitř se nachází 4GB úložiště, které údajně pojme až 1 200 fotografií nebo okolo 100 videozáznamů. Maximální rozlišení u fotografie činí 1 642 x 1 642 pixelů, kdežto video natočíte ve kvalitě 1 216 x 1 216 pixelů.

Velikost baterie není sice známa, ale zvládne najednou nahrát až 70 videí či více než 200 snímků. Nabití do 100 % trvá 75 minut ve speciálním pouzdře vybaveném vstupem pro USB typu C. Nepříliš uživatelsky přívětivé je nutný ruční přenos souborů přes WiFi nebo Bluetooth, neboť to automaticky nelze a jinak dodatečné úpravy neprovedete.

Nové 3D efekty díky druhé HD kamerce jsou hlavním lákadlem u brýlí a do budoucna plánují dát větší prostor vývojářům třetích stran na rozšíření obsahu. Předprodej za cenu 380 dolarů (tj. cca 8 821 Kč) bude probíhat až do listopadu letošního roku, kdy potom začnou rozesílat první objednávky.

Zůstává otázkou, zda je tato částka vůbec adekvátní. První generace začínala u hranice 130 dolarů (tj. cca 3 018 Kč) a za druhé pokračování si tehdy výrobce řekl 150 dolarů (tj. cca 3 482 Kč).

Zdroje: phonearena.com, snap.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat