Apple ruší vývoj funkce Walkie-Talkie pro letošní iPhony

Apple ruší vývoj funkce Walkie-Talkie pro letošní iPhony
2019-08-31T20:26:05+02:00
• 29. 8. 2019
1

Podle nejnovějších informací se zdá, že společnost Apple ukončuje práci na funkci, prostřednictvím které by uživatelé dvou iPhonů mohli mezi sebou komunikovat bez mobilního připojení. Spolupracovat na vývoji měl Apple s Intelem.

Apple bude používat jiné modemy

V praxi by Apple používal rádiové vlny na velkou vzdálenost, díky čemuž by bylo možné mezi dvěma iPhony posílat textové zprávy bez mobilních signálů. Tato technologie je známa jako vysílačka, ovšem s tím rozdílem, že místo přenosu hlasu by se odesílaly textové zprávy.

Technologie měla původně pracovat v pásmu 900 MHu, se kterým dispečeři pracují v odvětví energetiky, ropy a plynu. Jeden z anonymních zdrojů uvedl, že pro tuto funkci byly použity mobilní modemy od Intelu. Ovšem i přesto musel Apple projekt prozatím odpískat. Hlavním důvodem je fakt, že pro letošní iPhony, které budou představeny v září, budou vybaveny modemy od Qualcommu. 

Společnost Apple mimo jiné odkoupila modemovou divizi Intelu za jednu miliardu dolarů. Díky této akvizici může Apple vyrábět a navrhovat vlastní modemy bez závislosti na externích dodavatelů. Neočekává se však, že by vlastní modemy připravil do roku 2025. Projekt OGRS (Off-Grid Radio Service) by se ale mohl objevit již příští rok, viz text výše. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Lukáš Dziadkowiec

31. 8. 2019, 20:23

buněčné modemy od Intelu :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat