MediaTek i700 – nový procesor pro AI a IoT

MediaTek i700 – nový procesor pro AI a IoT
2019-07-11T19:09:34+02:00
• 12. 7. 2019

Zdroj: Mediatek

Společnost MediaTek oficiálně představuje novou čipovou sadu s označením i700, která v portfoliu přímo nahradí staršího předchůdce i500 (MT8385). Tchajwanská společnosti vidí šanci v oblasti umělé inteligence (AI) nebo internetu věcí (IoT), a proto reaguje velmi výkonným procesorem. Jeho výkon je srovnatelný se standardem u chytrých telefonů, čili jej výrobci mohou nasadit kupříkladu do kvalitních bezpečnostních kamer či chytrých displejů v domácnostech.

Znatelný nárůst rychlosti

Čipset je vybaven celkem osmi jádry (Cortex-A75 + Cortex-A55) s maximální frekvencí 2,2 GHz, grafickým čipem PowerVR GM 9446 a podporuje až 8GB operační paměť RAM (LPDDR4x). K němu lze dosadit buď 32MPx senzor fotoaparátu nebo 24MPx + 16MPx s možnosti připojení snímače pro měření hloubky a vzdálenosti. Dvoujádrová jednotka NPU zrychluje až pětinásobně detekci obličeje, než jak tomu bylo u procesoru i500.

Širokou konektivitu zajistí funkce Bluetooth 5.0, LTE cat.12 a standard Wi-Fi 5. Dále se hodí zmínit podpora Android Neural Networks API, operačního systému Android, možnost sledování rychle se pohybujících objektů díky podpoře až 120 FPS. Nakonec MediaTek dodává, že by rád s ním hlouběji pronikl do problematiky kolem chytrých domů, obchodů, továren. První zařízení můžeme očekávat někdy během příštího roku.

Zdroje: gizmochina.com, mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat