Apple a jeho dodavatelé mají přístup k nahrávkám Siri

Apple a jeho dodavatelé mají přístup k nahrávkám Siri
2019-07-30T19:36:36+02:00
• 30. 7. 2019
1

Americká společnost s logem nakousnutého jablka svůj byznys v posledních letech velmi znatelně tlačí na soukromí, mimo jiné zdůrazňuje, jak je pro uživatele důležité. Nyní se na internetu objevila informace, že Siri pravidelné získává citlivé informace, včetně lékařských dat, kriminálních aktivit, a dokonce i sexuální aktivity. Stejnou hru hrají i konkurenti Amazon a Google. 

Apple má vlastní QA tým, o kterém veřejnost nevěděla

Siri sice poslouchá méně než jedno procento denní aktivity a po dobu několika sekund, ovšem i tak má možnost získat některá citlivá data související s požadavky, jako jsou informace o aplikaci, kontakty a umístění. Stejně jako konkurence chce i Apple vědět, jak dobře hlasový asistent plní požadavky. 

Apple ve svém prohlášení zdůraznil, že má několik fází pro ochranu soukromí. Nahrávky tak nejsou vázány na Apple ID a jsou studovány ve velmi „zabezpečených zařízeních“ lidmi, kteří jsou smluvně vázáni přísnými požadavky a důvěrností. Apple tak neví, z jakého zařízení a účtu byla data získána. 

To však ale stále může vyvolávat poměrně velké obavy. Zvolený dodavatel by totiž mohl data teoreticky zneužít. Podle informací to také vypadá, že neexistuje žádná zásada pro nakládání s citlivými nahrávkami. 

Samozřejmě by bylo obtížné těmto technologickým gigantům – Applu, Googlu a Amazonu – zakázat, aby lidé kontrolovali kvalitu požadavků hlasového asistenta. Klíčová slova jako „Hey Siri“ a „Alexa“ nejsou příliš spolehlivá. Problém však je, že společnosti neinformovaly veřejnost o svých QA týmech. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

31. 7. 2019, 6:47

Sledují nás všichni a všude. Proto mě kauza Huawei nechala klidným a myslím, že hlavním úkolem kačera bylo firmu zpomalit v růstu a pomoci Americe dohnat jí technologicky. Škoda, že i u nás se našlo pár zoufalců, kteří po vzoru kačera vyvolávali zbytečně paniku, protože, jak říkám, všechny mocnosti jsou stejné.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat