Už i Netflix testuje Stories (Příběhy) ve svých aplikacích

Už i Netflix testuje Stories (Příběhy) ve svých aplikacích
2019-06-05T19:22:14+02:00
• 6. 6. 2019

Zdroj: Gizmochina

1

Snapchat přišel se zajímavým konceptem příběhů (Stories), který se následně rozšířil do ostatních aplikací jiných sociálních sítí. Nejen běžné sociální sítě nabízí možnost zveřejňovat a sledovat fotografie a videa zpřístupněné jen na určitou dobu. Podobnou funkci najdeme například u Youtube nebo dokonce LinkedIn. Nyní se zřejmě přidá i Netflix, populární streamovací služba nabízející seriály, filmy a dokumenty, dokonce z vlastní produkce.

Stories jako Extras

Zatímco implementace dočasných příběhů u současných aplikací je spíše možnost uživatelů uveřejňovat cokoliv se jim zlíbí v rámci smluvních podmínek, tak v případě Netflixu se jedná spíše o marketingovou funkci. V rámci Extras uživatelé najdou nejrůznější fotografie, videa nebo dokonce ukázky ze seriálů a filmů. Nepůjde ale jen o trailery, skutečně by se měl nabízet obsah navíc, který bude lákat na sledování.

Novinka nenabídne stejné funkce, byť ovládání (horizontální) bude stejné. Mezi interaktivními prvky bude například možnost přidání do vlastního seznamu nebo možnost sdílení. Pokud se bude jednat o video, bude nativně ztišené, ale po kliknutí na ikonu reproduktoru se zapne zvuk.

Netlifx oficiálně potvrdil testování této novinky, přičemž již nyní by měla být funkce Extras dostupná vybrané skupině uživatelů. Pokud testování dopadne dobře, dojde k rozšíření mezi všechny uživatele. Ačkoliv zde půjde čistě o propagaci obsahu služby Netflix a uživatelé nebudou moci vytvářet vlastní obsah, rozhodně se může jednat o další zajímavý způsob objevení zajímavého filmu nebo seriálu.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

7. 6. 2019, 6:27

Bože můj!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat