China Mobile a Samsung zahajují vývoj 6G sítě

China Mobile a Samsung zahajují vývoj 6G sítě
2019-06-12T16:29:18+02:00
• 12. 6. 2019

Mobilní síť 5. generace je sice stále hudbou budoucnosti pro převážnou většinu trhu, ale v Jižní Koreji a Číně začínají pomalu pracovat na další v pořadí 6. generaci. Zatímco mobilní operátor China Mobile spojil síly s Tsinghua University, tak Samsung bude spoléhat pouze na vlastní zaměstnance v rámci firmy Samsung Research Company ze Soulu. Ta navíc v poslední době rozšířila své řady, aby vše získalo o něco výraznější spád.

Více než 10 let čekání

Výzkum a vývoj 6G sítě může být během na dlouhou trať, což nezávisle potvrzuje i společnost Huawei, která avizuje první nasazení až někdy v roce 2030. Operátor China Mobile vyhranil přes 10 000 zaměstnanců a stanovil si roční výdaje ve výši 20 miliard jüanů. Jejich strategické partnerství čítá 172 otevřených projektů nebo podaných přes 16 000 patentových přihlášek. Dále do budoucna chtějí společně otevřít výzkumný ústav.

U Samsungu kromě 6G sítě má dojít k podpoře rozvoje umělé inteligence či robotiky. Síťová technologie 6. generace by měla přinést nové možnosti nejen v oblasti telekomunikací, ale například i v automobilovém průmyslu a zdravotnictví. Žádné přesnější specifikace nejsou momentálně známy, ale už o všem hovoří až 100krát větší rychlost 5G sítě oproti 4G a proto srovnání 6G sítě není zatím na pořadu dne.

Zdroje: gizmochina.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat