Společnosti Samsung a Huawei ukončily dlouholetý patentový spor

Společnosti Samsung a Huawei ukončily dlouholetý patentový spor
2019-05-17T18:44:50+02:00
• 17. 5. 2019

Dva technologičtí gigant, tj. Samsung a Huawei, souhlasili s tím, že konečně pohřbí válečnou sekeru a urovnají svůj dlouholetý patentový spor. Původně o tom informoval zahraniční server Nikkei. 

Samsung a Huawei mají tajnou dohodu

Podle dostupných informací nebyly podmínky údajného urovnání zveřejněny. Na druhou stranu se předpokládá, že si společnosti navzájem vyhoví v udělení licencí. Patenty, které by měly být součástí údajné dohody, popisují základní technologie, které nebyly samozřejmě specifikovány.

 

Tato vzájemná dohoda byla s největší pravděpodobností vytvořena hlavně z důvodu postavení obou společností na trhu. Obě firmy samozřejmě chtějí mít čím dál tím větší podíl na trhu, takže ukončení patentových sporů značně uvolní jejich křídla. Například Huawei zaznamenalo rekordní podíl na trhu, který činí 17 %. Naopak Samsung zaznamenal meziroční pokles podílu na trhu o 10 %. 

Mimochodem, tento patentový spor byl vůbec poprvé zahájen před třemi lety, tedy v roce 2016. O dva roky později, tj. v lednu 2018, čínský soud rozhodl ve prospěch Huawei a nařídil Samsungu, aby zastavil prodeje některých produktů. 

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat