reklama

Facebook vrací (ne)bezpečnou funkci View As Public

Facebook vrací (ne)bezpečnou funkci View As Public
2019-05-17T19:59:14+01:00
• 17. 5. 2019

Největší sociální síť na světě, samozřejmě Facebook, nedávno na své tiskové konferenci oznámila, že znovu zavede svou funkci „View As Public“. Ta je navržena tak, aby umožnila zobrazit si váš profil, jako kdybyste byl jeho návštěvník. Díky tomu si můžete například ověřit, které informace máte na svém profilu dostupné veřejnosti, a podobně. 

Facebook opravil bezpečnostní chyby

Facebook kromě této novinky chystá tlačítko „Upravit veřejné údaje“. Tato změna by měla být k vidění přímo ve vašem profilu. Hlavním cílem této novinky je usnadnit uživateli nastavení informací o vlastní osobě, které jsou veřejně dostupné. 

Zajímavostí je, že funkce „View As Public“ byla odstraněna již v září roku 2018. Tato možnost totiž disponovala obrovskou bezpečnostní chybou, prostřednictvím které dokázali hackeři získat přístupy k více než 50 mil. účtům. Vedení sociální sítě Facebook tak na konferenci prohlásilo, že funkce „View As Public“ je nyní bezpečná a nehrozí žádné prolomení ze strany hackerů. 

Zdroje: engadget.com, macrumors.com

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Senior Editor Dotekomanie.cz | bývalý student IT | velký milovník a zároveň kritik Applu | milovník dýmek

Komentáře

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim