Se Speedtest Live zjistíte, která aplikace vám užírá rychlost připojení

Se Speedtest Live zjistíte, která aplikace vám užírá rychlost připojení
2019-05-17T16:39:00+02:00
• 17. 5. 2019

Rychlost internetového připojení zpravidla neřešíme, když jsme připojeni na WiFi. V případě LTE to také nebývá problém, ale pokud se pohybuje v prostředí s horším pokrytím rychlého připojení, tak kdejaká aplikace může užírat z dostupné rychlosti přípojení k internetu. Právě v takových momentech se může hodit novinka Speedtest Live. Samozřejmě se může jednat o drobný analytický nástroj na aplikace.

Speedtest Live

Možná jste již vyzkoušeli aplikaci Speedtest, která je pro měření rychlosti internetového připojení. Nyní ale dostává poměrně zajímavou funkci navíc v podobě Speedtest Live. Nachází se na záložce nástroje (tools), odkud ji můžete aktivovat. Hlavním účelem této novinky je sledování v reálném čase aplikací a jejich připojení k internetu.

Zde je nutné upozornit, že pro sledování je využíváno VPN připojení, takže v zařízení musíte povolit tuto volbu, jinak Speedtest Live nemůže sbírat a zobrazovat data. Po aktivování se vám dostane přehledu v reálném čase, díky čemuž můžete zjistit aktuální rychlosti připojení k internetu jednotlivých aplikací.

Kromě toho si můžete rozkliknout jednotlivé aplikace a dozvědět se navíc, kolik bylo spotřebováno dat. Bohužel zde chybí jakékoliv filtrování nebo řazení. Pokud chcete vypnout sledování aplikací, musíte kliknout na tři tečku v horním pravém rohu a deaktivovat Speedtest Live, jinak bude stále měřit připojení skrze tunelové připojení.

Samozřejmě v Obchodě Play najdete spoustu jiných aplikací, které se na podobné věci soustřeďují, a dokonce nabízí větší možnosti, ale pokud nechcete nic komplikovaného, může se Speedtest Live hodit.

logo-app Speedtest.net Ookla Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat