iPad 2 se po dlouhých osmi letech loučí, Apple ukončil podporu

iPad 2 se po dlouhých osmi letech loučí, Apple ukončil podporu
2019-05-04T07:59:49+02:00
• 4. 5. 2019

Musíme přiznat, že tento krok jsme čekali už minimálně v minulém roce. Na druhou stranu nás velmi mile překvapilo, jak dlouho dokázal Apple držet iPad 2 při životě. Nyní je ale čas držet minutu ticha, neboť společnost s logem nakousnutého jablka se rozhodla iPad 2 zařadit do seznamu zastaralých zařízení.

iPad 2 tu byl krásných osm let

Společnost Apple v rámci své tiskové zprávy informovala širokou veřejnost o tom, že starý iPad 2 již nebude hardwarově podporován. Starý tablet se tak zařadí po bok dalších produktů, jako je například iPhone 4. Jedná se totiž o produkt, který byl vyroben zhruba před osmi lety. Celou tu dobu Apple stále svým zákazníkům poskytoval servis, tomu je ale nyní konec.

Na všech trzích, kromě Kalifornie a Turecka, kde díky místním zákonům bude muset Apple i nadále poskytovat servis iPadu 2 do března 2021,  nebude možné osm let starý tablet opravit oficiální cestou. 

iPad 2 byl původně uveden na trh v březnu roku 2011, přičemž prodáván bylo do března 2014. Tento kousek nabídl například velký 9,7palcový displej s jemností 132 PPI. Srdcem tabletu pak byl procesor A5. K dispozici byl ale také zadní 0,7megapixelový fotoaparát. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat