Finální iOS 12.3 je venku, novinek je dost

Finální iOS 12.3 je venku, novinek je dost
2019-05-13T22:08:16+02:00
• 13. 5. 2019
1

Tak jsme se konečně dočkali. Dlouhý měsíc a půl museli fanoušci a majitelé produktů s logem nakousnutého jablka neustále číst spekulace o nových operačních systémech. Jak se ale lidově říká, kdo si počká, ten se dočká. 

Společnost Apple před několika okamžiky zveřejnila nový operační systém iOS 12.3. Novinka přináší nejen opravy předchozích chyb, ale také dokonce zlepšení stability. Kromě toho jsme se ale dočkali několik zajímavých funkcí. 

iOS 12.3 hlásí oficiální příchod aplikace Apple TV

iOS 12.3 obsahuje podporu televizorů standardu AirPlay 2 a přepracovanou aplikaci Apple TV. Kromě toho tato nový aktualizace přináší opravy chyb a další různá vylepšení. Tak například AirPlay 2 nyní podporuje sdílení videí, fotek, hudby a dalšího obsahu z iPhonu a iPadu přímo do chytrého televizoru s podporou AirPlay 2. 

Apple také zapracoval na funkci pro přehrání jedním klepnutím, která automaticky přehrává zvolený televizní pořad nebo film na naposledy použitém zařízení v závislosti na času a místě. Kromě toho, návrhy Siri pro sledování filmů a televizních pořadů obsahují volbu AirPlay. 

K zlepšení ale došlo i na poli bezpečnosti, neboť zpracování inteligentních návrhů probíhá přímo v zařízení, tudíž vaše osobní údaje zůstávají soukromé. Jak bylo již v úvodu článku avizováno, iOS 12.3 přináší novou aplikaci Apple TV. Ta byla zcela přepracována s důrazem na sbírky, které sestavují odborní redaktoři. Předplatné stanic Apple TV pak lze sdílet až se šesti členy rodiny bez jakýchkoli nových aplikací, účtů či hesel.

Tato aktualizace zahrnuje také opravy chyb a různá vylepšení, konkrétně:

  • Zkracuje interval aktualizace návrhů hudby na kartě Pro vás v Apple Music – tyto tematické návrhy vybírané podle vašich oblíbených žánrů, umělců a nálad se nyní aktualizují několikrát denně
  • Opravuje chybu, která mohla bránit ovladači Apple TV Remote v pozastavení či ovládání videa nebo nastavení hlasitosti na podporovaných přijímačích
  • Řeší problém, který mohl způsobovat přerušení Wi‑Fi hovorů
  • Odstraňuje možné potíže se zobrazováním informací o skladbě z připojeného iPhonu na displeji v autě

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 14. 5. 2019, 7:17

Vše dají do téhle verze a iOS 13 nedostane nic pořádně nového, jo možná emoji s novým hovínkem 🤣

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat