Nadstavba Huawei EMUI má takřka půl miliardy aktivních uživatelů

Nadstavba Huawei EMUI má takřka půl miliardy aktivních uživatelů
2019-04-26T16:29:13+02:00
• 26. 4. 2019
4

Google ještě minulý rok celkem pravidelně uváděl, jaké procentuální zastoupení mají jednotlivé verze operačního systému Android. V poslední době ale Google tuto statistiku neaktualizuje a začíná se spekulovat, že už ani nikdy nebude. Zřejmě až na vývojářské konferenci se dozvíme, jaká jsou čísla, aspoň tedy doufáme. Android jako takový nabízí mnoho možností, čehož využívají výrobci. Jednou z takových společností je i Huawei, který si vytvořil nadstavbu Huawei EMUI.

Huawei EMUI

Wang Chenglu, prezident pro vývoj softwaru ve společnosti Huawei, se pochlubil čísly kolem nadstavby EMUI (Emotion UI). Dle jeho slov má Huawei EMUI 470 milionů aktivních uživatelů denně. Z toho se dá odvodit, že v tuto chvíli je na světě takřka půl miliardy zařízení pod značkou Huawei a Honor. I tato subznačka používá EMUI.

Kromě toho také poskytl informaci, že nadstavba EMUI je dostupná v 77 jazycích včetně češtiny a lze ji využívat ve 216 zemích světa. Jedná se o celkem zajímavá čísla, kterými se jen tak výrobci nechlubí. Vzhledem k tomu, že Huawei aspiruje na výrobce číslo jedna, dá se předpokládat, že se nyní Huawei začne pravidelně chlubit. Ostatně se jedná i o dobrý marketing a také o možnost poškádlit konkurenci.

EMUI spatřilo světlo světa v roce 2012 pro systémy Android 2.3 – 4.3. V tuto chvíli je dostupná verze EMUI 9.1 založená na Androidu 9 Pie. EMUI jako takové není jen o grafické změně Androidu. Nabízí dodatečné funkce a úpravy, mezi které můžeme počítat například Link Turbo, vlastní kompilátor aplikací nebo i vlastní souborový systém EROFS.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To Saša:
Mám Honor Play a aktualizace se mi vnucuje každé ráno. Dle fóra v XDA je ale problem s řízením paměti RAM (která je skoro o 1GB plnější než na 8.2 se stejnými aplikacemi). Proto každé ráno odmítám aktualizaci EMUI (i když mám aktualizace vyplé).

Saša Ostrovski

27. 4. 2019, 16:10

Dobry den, mel bych dotaz ohledne Honor Play, jestli a kdy bude pustena aktualizace na EMUI 9.1? DEKUJI S POZDRAVEM OSTROVSKI

Zdenda Zdeneček Janeček

27. 4. 2019, 10:49

Dobrý den mám telefon Huawei p20 Lite chtěl jsem se zeptat kdy na tento telefon bude ta nová aktualizace emui 9 1 myslím aktualizace a hlavně nástavba o které pořád píšete chtěl jsem se zeptat jestli tuto nástavbu i bude mít telefon Huawei p20 Lite A kdy tu nástavbu bude mít abych jenom věděl mám zrakovou vadu nevidím na levé oko a rád bych prostě se informoval o to kdy se mi tato aktualizace objeví A kdy jí budu moct aktualizovat A jak to bude vypadat prosím vás strašně moc odpovíte mi děkuji telefon se mi hodně seká A zajímalo by mě kdy už bude ta nová aktualizace teď mám email 8. O. O Zajímalo by mě kdy bude tedy verze 9 1 o které píšete pořád na internetu Děkuji za odpověď můžete mi prosím odpovědět na email ktery je z. janecek@centrum.cz děkuji za odpověď

Přemysl Vaculík

VIP 27. 4. 2019, 11:13

Zatím je v beta verzi, oficiální datum vydání neznáme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat