Vodafone nasazuje eSIM pro tarify i předplacenky

Vodafone nasazuje eSIM pro tarify i předplacenky
2019-03-04T13:40:40+02:00
• 4. 3. 2019

Již nyní můžete najít na trhu smartphony, které se obejdou bez plastové SIM karty. Bohužel dostupnost takových zařízení je stále omezená a většinou se jedná o top modely. I tak operátoři pomalinku nasazují eSIM, tedy elektronické SIM karty, které nemají fyzickou podobu. Nyní jsme se dočkali zavedení této technologie u Vodafonu.

Vodafone a eSIM

Hlavní výhodou eSIM je jejich jednoduchá přenositelnost. Již se nemusíte starat o kousek plastu a někdy složitě jej vkládat do zařízení. I v případě Vodafonu je vložení eSIM do smartphonu řešeno pomocí QR kódu, který dostanete od operátora. Součástí je PIN a PUK.

„Pro aktivaci eSIM je potřeba voucher s QR kódem, který zákazník získá v prodejně, může si ho objednat přes aplikaci Můj Vodafone, v e-shopu nebo na zákaznické lince. Pomocí tohoto kódu si pak stáhne takzvaný eSIM profil, který obsahuje informace nutné pro přihlášení do sítě operátora. Pro stažení eSIM profilu je nutné, aby bylo zařízení připojeno k internetu, například přes Wi-Fi síť,“ vysvětluje Michal Janda, ředitel oddělení produktů a služeb Vodafone.

Vodafone novinku spouští pro běžné tarify i předplacené karty. Zároveň dodává, že eSIM je vhodná i pro další zařízení jako telefony či jiná zařízení s touto podporou. Pokud vás zajímá více informací o eSIM od Vodafonu, tak je naleznete na nové stránce vodafone.cz/esim.

„Uplatnění eSIM se netýká pouze mobilních telefonů. Díky miniaturní velikosti a integraci čipu do přístroje bude možné připojit i další chytrá zařízení, do kterých se klasická SIM karta nehodí. Jde například o různá čidla, sondy, hodinky nebo trackery. Můžeme se těšit na rozvoj nových segmentů v rámci internetu věcí, ať už jde o chytrá města, domácnosti, automobily a další,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Nyní bude hodně záležet na výrobcích mobilních telefonů, jak rychle rozšíří tuto technologii do střední a pak nižší třídy zařízení.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat