Microsoft Authenticator přináší nové bezpečnostní prvky

Microsoft Authenticator přináší nové bezpečnostní prvky
2019-02-08T10:21:24+02:00
• 8. 2. 2019

Aplikace Microsoft Authenticator vám pomůže prokázat vaši identitu, aniž byste si museli pamatovat heslo. Místo používání hesla se přihlásíte se svým uživatelským jménem a pak použijete své mobilní zařízení a pomocí otisku prstu, rozpoznání obličeje nebo zadání PIN kódu potvrdíte, že jste to skutečně vy. Tato metoda dvojúrovňového ověřování je považována za bezpečnější, než když používáte jen heslo, a to zejména při prohlížení citlivých informací.  

Pokud ale chcete i nadále používat heslo, je zde připravena druhá část metody dvojúrovňového ověřování, a to tím, že vám aplikace pouze zašle oznámení o nutnosti schválení, když potřebujete poskytnout další důkaz vaší identity, nebo automatickým vytvořením nového ověřovacího kódu každých 30 sekund, takže máte nový kód, kdykoli se potřebujete přihlásit.

Microsoft Authenticator i nadále vylepšuje bezpečnost

Tato skvělá bezpečnostní aplikace byla vydána teprve v roce 2016. Tehdy byla k dispozici pouze pro operační systém iOS, následně expandovala i na Android. Aplikace se od té doby dočkala opravdu skvělých a zajímavých funkcí, jako je například možnost zálohovat data na cloudové úložiště. 

Společnost Microsoft však chce mít ještě bezpečnější. Proto se rozhodla informovat uživatele o změnách hesel či osobních údajů právě skrze aplikaci Microsoft Authenticator. Uživatelé díky tomu budou moci změny prověřit a v případě potřeby podniknout příslušná opatření. 

K dispozici je také vylepšené monitorování nebezpečných hrozeb. Pokud tedy budete mít podezření, že byl váš účet ohrožen, můžete rychle zareagovat skrze aplikaci.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat