Xiaomi Mi 9 se pomalu rýsuje

Xiaomi Mi 9 se pomalu rýsuje
2019-05-12T12:19:05+02:00
• 7. 1. 2019

Letošní ročník veletrhu spotřební elektroniky MWC proběhne koncem příštího měsíce a první velká vlna specifikací naznačuje, že právě v Barceloně může dojít k oficiálnímu odhalení modelu Mi 9 od společnosti Xiaomi. Jak je zavedeným pravidlem, tak půjde o jedno ze stěžejních zařízení pro rok 2019 v portfoliu čínského výrobce. Základní výbava telefonu bude opět spjata jenom s tím nejlepším a vyslouží si místo v nejvyšší třídě.

Zatím bez 5G sítí

Přední část má zabrat 6,4palcový AMOLED displej s rozlišením FullHD+ a výřez ve tvaru kapky (tzv. waterdrop) pro 24megapixelovou kamerku IMX576 od Sony. Vnitřní šasi vyplní osmijádrový procesor Snapdragon 855 od Qualcommu, 6GB operační paměť RAM a 128GB interní úložiště. Dále snímač otisků prstů integrují přímo pod displej nebo výdrž zajistí 3 500mAh baterie s podporou technologie rychlého (32 W) nabíjení.

Vzadu určitě překvapí tři senzory fotoaparátu ve složení 48 MPx (Sony IMX586), 12 MPx a 3D ToF (Time of Flight) snímač. Rozsáhlý únik uzavírá LED blesk, modem Snapdragon X24 LTE na rychlé datové přenosy či nasazené rozhraní MIUI ve verzi 10 (Android 9.0 Pie). Prodej údajně odstartuje už v měsíci březnu za cenu od 2 999 čínských jüanů (tj. cca 9 792 Kč). Závěrem lze zmínit, že poslední generace byla odhalena koncem května 2018 s českou cenovkou od 13 990 Kč včetně daně.

Zdroj: androidpure.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat