Aplikace WhatsApp překonala Facebook v počtu aktivních uživatelů

Aplikace WhatsApp překonala Facebook v počtu aktivních uživatelů
2019-01-18T11:19:43+02:00
• 18. 1. 2019
3

Věděli jste, že Facebook je majitelem nejen sociální sítě Instagram, ale také WhatsApp? Již pět let vlastní společnost Facebook populárního mobilního kecálka. Tehdy jej odkoupila za rekordních 19 mld. amerických dolarů. 

V té době byl cíl Facebooku jasný – sjednotit služby a vydělat co nejvíce peněz. To se největší sociální síti světa podařilo velmi dobře. Dokonce tak dobře, že se WhatsApp stal populárnější než hlavní mobilní aplikace Facebook, tedy alespoň z hlediska globální popularity. 

WhatsApp překonal Facebook, ale jen na měsíc

Dle poslední výroční zprávy „State of Mobile“, kterou vytvořila společnost App Annie, zaznamenala mobilní aplikace WhatsApp stejnou měsíční aktivitu, jako největší sociální síť Facebook. Tento razantní nárůst byl poprvé zaznamenán koncem loňského roku, přesněji v září. 

Od té doby však nebyla služba schopna dorovnat měsíční návštěvnost Facebooku. To ale neznamená, že by WhatsApp nějak upadal, ba naopak. Podle oficiálního prohlášení měla aplikace WhatsApp 1,5 mld. aktivních uživatelů po celém světě (začátkem loňského roku). 

Mobilnímu kecálkovi se ale daří také hlavně díky desktopové aplikaci, která byla zveřejněna teprve nedávno. WhatsApp však i přesto dominuje na mobilních zařízeních s operačním systémem Android a iOS. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Richard Fabián

19. 1. 2019, 17:45

lepší je signal

WhatsApp jsem objevila teprve nedávno. Je to výborná appka. Bohužel z okruhu mých kontaktů ji snad nikdo nepoužívá, jen můj syn. Já ji používám hlavně na počítači. Na počítači používám i sms Google a mightytext. Zjednodušuje mi to práci při posílání zpráv klientům. Nemusím datlovat na telefonu. Mightytext dokonce ukazuje, na kolik procent máte nabitý telefon. Při příchozí zprávě zůstane notifikační oznámení na monitoru počítače dost dlouho na to, abych si mohla v případě příchozího mobilního klíče pro banku číslo klíče zadat do internetbanky. Všechny tři aplikace jsou výborné, usnadňují mi práci, když telefon nemusím brát do ruky.

Dobry den, ctu vas clanek a nazor na aplikaci whatsApp ale nevim zda stim souhlasit, kolik clenu vyuziva tuto apku, pritom ja ji mam a jsem sni velice spokojeny ale kohokoliv ze znamych ci dalsich lidi oslovim, zda nepouzivaji WhatsApp, bud reknou ze ne nebo ze vubec nevedi co je to zac nebo nemaji zajem. Tak nevim. Pritom bych doporucil vsem! Je to uzadna apka!! Pekny den.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat