Vytiskli 3D hlavu a otestovali zabezpečení telefonů

Vytiskli 3D hlavu a otestovali zabezpečení telefonů
2019-01-02T10:00:05+02:00
• 2. 1. 2019
2

Americká společnost Apple teprve před rokem představila zbrusu novou bezpečnostní technologii pod názvem Face ID. Velmi jednoduše řečeno jde o technologii založenou na skenování obličeje daného uživatele. 

Na internetu se samozřejmě objevilo hned několik názorů, že technologie nebude tak bezpečná, jako právě čtečka otisků prstů. Důvod těchto obav byl jednoduchý – Samsung před pár lety představil podobnou technologii, kterou však bylo možné obejít pouhou fotografií. Nakonec se ale ukázalo, že Face ID od Applu je velmi dobře zabezpečeno.

3D hlava: Android vs. iOS

Nebudeme lhát, když prozradíme, že Apple má bezpečnost skutečně pod palcem. Vždyť i ti největší konkurenti stále nedokázali představit takové Face ID, které by bylo alespoň z poloviny tak dobře zabezpečeno, jako to od společnosti s logem nakousnutého jablka. Tuto informaci nedávno potvrdil i zahraniční magazín Forbes. 

Forbes provedl poměrně zajímavý test, ve kterém se pokusil obejít zabezpečení Face ID na pěti TOP smartphonech na trhu – a to pomocí obličeje vytvořeného 3D tiskárnou. V testu byly porovnávány tyto modely – LG G7, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 9, OnePlus 6 a rok starý iPhone X. 

Testerům se podařilo obejít všechny mobilní telefony s operačním systémem Android, přičemž jako jediný uspěl iPhone X. Dle slov zahraničního magazínu použil Apple velmi propracovanou 3D technologii, která k vyhodnocení používá tisíce mikrobodů. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jonáš Fisher

3. 1. 2019, 20:24

Lidi co se tváří jako odporníci na mobilení telefony a přitom porovnávají neporovnatelné. Nejsem jistý jestli nějaký z u vedených androidů má jako hlavní zabezpeční sken obličeje, jako je to u Applu, kde je specíání kamera pro 3D sken obličeje. Android má možnost odemčení obličejem jako alternativu už pěkných pár let a používá na to obyčejnou kameru.
Když chcete něco takého testovat, tak testujte to co je hlavní zabeční. Otisk prsku asi nepřekonáte 3D tiskem a jako druhá možnost u Samsungu je sken oční duhovky. Jestli pak jste to, vy chytráci, vyzkoušeli na vašem modelu? -_-

Marek Mieč

3. 1. 2019, 11:57

Možná kdyby výrobci telefonů přidali podmínku dvojího mrknutí. Zajistili by si ochranu před 3D tiskárnou, mrtvou i spící osobou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat