Microsoft Edge pro iOS přináší několik změn

Microsoft Edge pro iOS přináší několik změn
2019-01-09T08:44:20+02:00
• 9. 1. 2019

Mobilnímu webovému prohlížeč Microsoft Edge pro iOS se každým měsícem dostává neustálého vylepšení. Důkazem toho je zcela nová aktualizace, kterou si pro své uživatele připravila redmondská společnost Microsoft. Uživatelé se nyní dočkali poměrně důležitých novinek.

Verze 42.9.0 bohužel neobsahuje žádné poznámky, které by nové změny odhalily. Neklesejme však na mysli. OnMSFT totiž zveřejnil seznam všech funkcí, které si pro nás Microsoft připravil – a je to jedna velká paráda.

Microsoft Edge přináší picture-in-picture funkci

Snad největší a nejdůležitější novinkou je picture-in-picture. Po nainstalování aktualizace si tak budete moci přehrávat video a zároveň si prohlížet další webovou stránku. Funkci picture-in-picture lze aktivovat až v pokročilém nastavení prohlížeče Microsoft Edge. Bohužel i v tomto případě platí, že jakmile aplikaci zavřete, video se automaticky přestane přehrávat. 

Další novinkou je integrace NewsGuard, který poskytuje hodnocení novinek přímo v adresním řádku. Funkce NewsGuard je také k dispozici jako rozšíření pro další webové a desktopové prohlížeče. Svým způsobem vyhodnocuje důvěryhodnost zpravodajských zdrojů, čímž vám pomáhá předcházet „fake news“.

Uživatelé ve Spojených státech amerických se dočkali funkce MSN Kids. Jak již název napovídá, prohlížeč je možné přizpůsobit tak, aby jej používaly i děti. Jak bylo ale uvedeno, funkce je k dispozici pouze na území USA. Pokud si chcete stáhnout nejnovější aktualizaci mobilního prohlížeče Microsoft Edge, přejděte do obchodu s aplikacemi App Store. 

logo-app Microsoft Edge Zdarma iOS

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat