Google v roce 2021 ukončí podporu jen 32bitových aplikací

Google v roce 2021 ukončí podporu jen 32bitových aplikací
2019-01-16T18:15:33+02:00
• 16. 1. 2019

Vývoj aplikací pro platformu Android není jednoduchou záležitostí. Na trhu existuje tisíce typů mobilních telefonů, tabletů a jiných zařízení, přičemž odlišnosti najdeme nejen v hardwaru, ale také například v softwaru a zejména pak v úpravách od nejrůznějších výrobců. Vývojáři se pak snaží cílit své aplikace na takové Androidy, které mají operační systém ve verzi, která není minoritní. Právě zde se můžete dočkat, že na starším zařízení nedostanete novou aktualizaci či nestáhnete novou aplikaci. Jednoduše zde bude chybět podpora. Nyní se ale plánuje větší úklid v Obchodě Play.

Konec 32bitové éry

Již v roce 2017 nás Google seznámil s plánem ukončení podpory 32bitových zařízení. V první řadě byli varováni vývojáři, že právě v srpnu tohoto roku musí jejich aplikace obsahovat 64bitovou verzi. Nejedná se o drastické řešení, jelikož většina aplikací či aktualizací stejně cílí na novější verze systémů a také modernější platformy. Zde se tak trochu jednalo o strašák, ale ve své podstatě se dočkáme kompletního odstřižení například mobilních telefonů s Androidem od Obchodu Play, aspoň do jisté míry.

V roce 2021 přestane Obchod Play nabízet 32bitové aplikace, pakliže nebude dostupná 64bitová verze. Z určitého úhlu pohledu se může stát, že se některé aplikace stanou nedostupnými. Pokud jste tedy zvyklí na aplikaci, která sice není aktualizovaná, ale zcela dostačuje vašim požadavkům, nemusíte ji od roku 2021 nalézt v Obchodě Play.

Google se tak snaží vytlačit podporu 32bitové podpory u smartphonů a tabletů. Určitou výjimku mají zatím zařízení s Android TV a Wear OS, tedy televize a chytré hodinky. Navíc v roce 2021 bude moci vyčistit Obchod Play od starých aplikací, které nebudou upraveny pro 64bitovou éru.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat