Google představuje program EMM, v kterém najdeme i Microsoft

Google představuje program EMM, v kterém najdeme i Microsoft
2019-01-15T18:27:46+02:00
• 15. 1. 2019
2

Minulý rok Google představil nový program Google Android Enterprise, v rámci kterého najdeme mobilní zařízení splňující určité podmínky a specifikace. Taková zařízení jsou certifikována Googlem pro použití v byznys sféře. Díky tomu mají nejrůznější společnosti jistotu, že nákupem takových zařízení získají potřebné možnosti v nasazení u svých zaměstnanců. Chvíli na to byl program rozšířen o odolná zařízení a nyní čítá na 70 smartphonů a tabletů. Nyní zde máme další pokračování v podobě programu EMM.

Enterprise Mobility Management

Nový program Enterprise Mobility Management se zaměřuje opět na společnosti. Respektive firmám, které chtěj napomoci v širším nasazení mobilních telefonů z programu Google Android Enterprise. Právě ty si mohou najmout společnost s certifikací EMM, která napomůže s nasazením zařízení Google Android Enterprise.

EMM program by měl zlepšit a hlavně zjednodušit správu takových zařízení a jejich používání. Firmy, které tedy nechtějí vytvořit vlastní specifické IT oddělení nebo divizi pro nasazení Google Android Enterprise zařízení, si mohou zjednodušit celý proces a možná i snížit vstupní náklady výběrem společnosti s certifikací Enterprise Mobility Management.

V rámci programu EMM najdeme mnoho firem jako třeba Blackberry, Google Cloud, I3 Systems, IBM, MobileIron, Softbank, SOTI, VMware a dokonce i Microsoft. Jak je vidět, právě poslední zmíněná společnost se již nebojí ani takové spolupráce. Google také dodal, že program EMM bude následně rozšířen o další společnosti, které projdou programem a certifikací.

Je vidět, že Google začíná více cílit na byznys sféru, kde dříve dominovala společnost RIM, dnešní BlackBerry. Hlavním konkurentem pro Google je například Samsung nebo i Apple. V případě Googlu se nabízí větší množství zařízení v různých cenových hladinách, což může být značná výhoda.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Káňa (ESOcz)

15. 1. 2019, 18:32

Nechapu stoho vubec o co de

Roman Praslička

15. 1. 2019, 18:45

asi se jedná o funkci pro firmy které mají služební telefony. Jinak řečeno umožní jejích lepší správu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat