Aplikace Facebook Moments končí, exportujte své fotografie aktualizováno

Aplikace Facebook Moments končí, exportujte své fotografie [aktualizováno]
2019-01-24T20:10:20+02:00
• 24. 1. 2019

Aktualizováno 24. 1. 2019

V roce 2014 se spekulovalo o nové aplikaci Moments, přičemž jsme se rok na to dočkali oficiálního představí, byť dostupnost byla omezená. Rok na to se aplikace oficiálně dostavila i do České republiky. Ne dlouho na to se objevily informace, že Facebook nastartoval agresivnější marketingovou strategii, aby aplikaci dostal k uživatelům. Její hlavní potenciál byl v rychlejším sdílení fotografií mezi přáteli.

Vzhledem k tomu, že podobnou funkci obstarají Google Fotky, tak Facebooku nezbývalo mnoho možností. Buď do aplikace znovu investovat, nebo ji prostě ukončit. Rozhodnutí padlo a Facebook Moments oficiálně končí k 25. únoru 2019. Jestliže jste aplikaci používali, Facebook vám nabízí možnost exportu fotografií skrze speciální stránku.

Aktualizováno 10. 5. 2016

Aplikace Facebook Moments byla představena takřka před rokem, bohužel byla dostupná jen v několika oblastech. Až nyní se zpřístupňuje v Kanadě a EU, tudíž i u nás. Bohužel je zde jeden rozdíl oproti běžné verzi. Není dostupná funkce rozpoznávání obličejů, ale na druhou stranu byla zakomponována funkce pro seskupení snímků s podobným obličejem. Jde o méně přesnou technologii. Další podrobnosti se dozvíte v nápovědě k této službě.

logo-app Moments Facebook Zdarma ANDROID logo-app Moments–private shared albums Developer Zdarma iOS

Původní článek 16. 6. 2015

Rozpoznávání tváří na pořízených fotografiích se řadí mezi poslední trendy sociálních sítí. Uživatelům to nabízí možnosti, jak se propojit více s přáteli a ukázat všem ostatním, kde byli a s kým. Samozřejmě převážně z toho těží sociální sítě, které si pak o vás dokáží vytvořit dokonalý přehled.

Nicméně, pokud jste jedni z těch, kteří rádi označují své přátele na fotkách z dovolené či výletu, nyní vám Facebook hodlá usnadnit práci – vydal totiž novou aplikaci Facebook Moments, která se bude snažit tyto problémy řešit za vás.

Facebook Moments

Hlavním účelem nové aplikace Facebook Moments tedy bude rozpoznávání tváři na vašich fotkách. Když tedy aplikace najde shodu, oznámí vám, zda chcete sdílet fotografii s daným uživatelem. Pokud se bude jednat o více lidí, bude vám nabídnuto sdílení do skupiny. Fotografie pak budou moci vidět označení uživatelé, plus vlastník, v soukromém albu.

Aplikace Moments je pro Android i iOS – od verze 7. Bohužel Facebook zatím limituje dostupnost na vybrané země.

Zdroje: thenextweb.com, techcrunch.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat