V Praze může vzniknout oficiální Apple Store

V Praze může vzniknout oficiální Apple Store
2019-01-24T20:20:56+02:00
• 24. 1. 2019
2

Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook byl zřejmě nejvýraznější postavou letošního Světového ekonomického fóra, které se konalo ve švýcarském Davosu. Jednalo se o jeho první návštěvu tohoto setkání nejen s hlavami většiny států z celého světa. Za zmínku například stojí korunní princ z Dubaje, pravicový prezident z Brazílie, premiér z Arménie, Itálie, ale hlavně i z České republiky. Andrej Babiš totiž odhalil předmět rozhovoru na vlastní Facebookové stránce.

Šance pro Apple Store

Češi by v budoucnu už nemuseli cestovat až do vzdáleného Berlína za nákupy do oficiálního Apple Storu. Přestože ani jedna strana nesdělila jakýkoliv časový horizont a Apple vždy vyžaduje exkluzivní prostory, tak musíme brát zprávu s dodatečným odstupem. Stejně jako návrh o vybudování Apple Store v současném sídle Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí. Každopádně musíme kvitovat zájem o rozhovor kolem tohoto tématu.

Ostatně každý si může udělat svůj obrázek dle zmiňovaného příspěvku, který přikládáme níže. Informace z kuloárů hovoří o tom, že Babiš měl vyhrazených pouze 30 minut na celé shledání. Nakonec se Tim Cook účastnil spousty setkání po boku generálního ředitele Microsoftu nebo viceprezidenta IBM, Martina Schroetera.

„Právě jsem se setkal s jednou z nejvlivnějších osobností světového byznysu, Timem Cookem, šéfem Apple. Za českou stranu se jednání zúčastnil ještě Karel Havlíček, který odpovídá za vědu a výzkum a Vladimír Dzurilla, odpovědný za digitalizaci. Řešili jsme spolu ekonomickou situaci naší země, ale i celé Evropské unie. Tim Cook ocenil výsledky naší ekonomiky. Taky jsem mu představil naší novou vizi, kterou už znáte. Czech Republic: The Country for The Future 🇨🇿 Tim Cook byl absolutně nadšený z toho, že v Česku máme více než 500 vědců v oblasti umělé inteligence. Taky jsem nabídnul společnosti Apple, aby v Praze vybudovali Apple Store. Ten je jenom v deseti evropských zemích, jeden je přímo v pařížském Louvru. U nás by se k tomu skvěle hodila třeba budova Ministerstvo pro místní rozvoj na Staromáku. Tim Cook zareagoval okamžitě a hned na místě vzniknul koordinační tým pro přípravu nového Apple Store v Praze 👍“, Andrej Babiš

Samozřejmě se jedná o povzbudivou zprávu, ale bez jakéhokoliv časového rámce, nelze tvrdit, že se tak stane. Možná se jednou dočkáme, ale jestli to bude za rok nebo za pět let, nelze v tuto chvíli tvrdit.

Zdroj: ceskenoviny.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Karlo Montausir

27. 1. 2019, 18:34

Určitě. A kolik z toho bude Andrejuša mít?

Richard Fabián

26. 1. 2019, 15:13

a budou tam rozdávat koblihy?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat