Xiaomi láká na představení modelu Play aktualizováno

Xiaomi láká na představení modelu Play [aktualizováno]
2018-12-19T17:10:52+02:00
• 19. 12. 2018

Aktualizováno 19. 12.

Už příští týden se máme dočkat nového smartphonu Xiaomi Play, který odstartuje novou sérii určenou zejména pro mladé uživatele. Nyní jsme se dočkali oficiální marketingových materiálů, kde se nadcházející novinka mírně poodhaluje. K dispozici bude duální foťák a výřez v displeji. Zatím neznáme přibližně specifikace, ale asi budeme moci očekávat smartphone střední třídy, opět s dobrým poměrem ceny a výkonu, jak je tomu zvykem u tohoto výrobce. Datum představení je plánované na 24. prosince.

Původní článek 14. 12.

Jednoznačně nejzajímavějším letošním kouskem od společnosti Xiaomi je model Pocophone F1. Ten je totiž vybaven vůbec těmi nejlepšími hardwarovými specifikacemi. Srdcem tohoto modelu je procesor Snapdragon 845. O dočasně spuštěné aplikace se naopak stará operační paměť s kapacitou 8 GB. 

V České republice se telefon prodává zhruba od 10 000 Kč včetně DPH. Jedná se o velmi zajímavou alternativu, neboť za tak nízký peníz získáte hodně muziky. Nyní se ale zdá, že bychom se mohli dočkat dalšího zajímavého kousku.

Xiaomi Play pravděpodobně již tento měsíc

Podle informací je velmi pravděpodobné, že se čínská společnost Xiaomi chystá představit novou řadu Xiaomi Play. Vůbec první zařízení by mělo být odhaleno mezi 17. a 26. prosincem letošního roku. Jak již název samotné řady napovídá, v této kategorii by se měly pohybovat mobilní telefony cílené výhradně na hráče. 

Očekává se tak, že nové zařízení Xiaomi Play bude tak trochu „krýt“ záda Pocophone F1 a Black Shark Helo, který byl představen teprve v říjnu. Hlavním lákadlem ale bude nízká cena, tedy alespoň oproti výše zmíněným modelům. Xiaomi Play by se údajně mohl prodávat zhruba za 380 dolarů – v této cenové kategorii se pohybuje i konkurenční Honor Play. 

V současné chvíli více podrobností nemáme. Budeme si tak muset počkat na oficiální odhalení. Dle informací však bude Xiaomi Play prodáván hlavně na čínském trhu – až po několika týdnech začne expandovat na vedlejší trhy. 

Zdroje: neowin.net, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat