Dotekomanie.cz

Nokia 8.1 oficiálně představena, přijde na 399 eur

Před dvěma měsíci společnost HMD Global představila pro asijský trh model Nokia X7, u kterého jsme předpokládali, že se dostane na globální trh pod označením Nokia 7.1 Plus. Nakonec je tomu jinak a u nás bude novinka známá jako Nokia 8.1. Jedná se o celkem zvláštní rozhodnutí, když vezmeme v potaz, že Nokia 8 (recenze) a Nokia 8 Sirocco (recenze) spadají svými specifikacemi mezi top modely. Nokia 8.1 se může řadit mezi vyšší střední třídu, aspoň soudě podle procesoru a některých dalších specifikacích.

Nokia 8.1

Jak již bylo řečeno, novinka se může řadit do vyšší střední třídy. Například o výkon se stará procesor Snapdragon 710, který sice nabízí dobrý výkon, ale nemůže se rovnat Snapdragonu 845 nebo 855. Dále se u Nokia 8.1 nabízí úložiště o velikosti 64 GB, ale zde byla použita starší technologie eMMC 5.1. O spuštěné aplikace se bude starat operační paměť o velikosti 4 GB.

Na zadní straně najdeme čtečku otisků prstů a také sestavu duálních foťáků. Hlavní má 12 MPx a je vybaven optickou stabilizací obrazu. Druhý senzor nabízí 13 MPx a má jen fixní fokus, slouží pro dodatečné efekty jako třeba bokeh. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 3500 mAh, kde je podpora rychlého nabíjení (18 W).

Specifikace

Společnost HMD Global uvádí, že Nokia 8.1 se začne prodávat v polovině prosince za cenu 399 eur bez daně a další poplatků. To je v přepočtu přibližně 10 340 Kč. Můžeme jen odhadovat, že česká cena bude kolem 13 400 Kč.

Zdroje: hmdglobal.com, androidcentral.com

Exit mobile version