Moto Mods druhé generace v přípravě?

Moto Mods druhé generace v přípravě?
2018-12-18T08:44:47+02:00
• 18. 12. 2018

SAMSUNG CSC

1

Motorola je zřejmě jedinou společností, která tak trochu uspěla s modulárním konceptem smartphonů. Byly zde pokusy od firem jako Google nebo LG, ale v prvním případě jsme se nedočkali produkční verze a v případě LG došlo jen na jeden pokus. Na druhou stranu Motorola má již několikátou generaci Moto Z, přičemž všechny vydané Moto Mods jsou kompatibilní se všemi modely této série. Nyní se ukazuje, že bychom se mohli dočkat druhé generace modulů.

Moto Mods aneb i bez fyzického spojení

Web Android Hedlines objevil patentovou přihlášku společnosti Motorola, která popisuje modul, který by mohl komunikovat se smartphone prostřednictví bezdrátových technologií. Konkrétně se nabízí Bluetooth a WiFi, takže nic nestandardního.

Zřejmě nedojde ke změne konstrukce modulů, konektorů nebo jiných základních specifikací. Skoro jakoby byla přidána bezdrátová komunikace, která by mohla nabídnout nové možnosti. Představte si například Moto Mods JBL reproduktor. Ten v tuto chvíli musíte připevnit ke smartphonu, aby fungoval, byť má v sobě zabudovanou baterii.

Moto Mods druhé generace

Pakliže by disponoval konektivitou, jakou popisuje patentová přihláška, tak rychlé uchycení na smartphone by provedlo spárování. Následně by jej šlo vyjmout a používat jej separátně od mobilního telefonu, byť by stále přehrával hudbu ze smartphonu. U dalších modulů by se například dalo uvažovat o bezdrátovém ovládání.

Samozřejmě ne vše by fungovalo přes Bluetooth nebo WiFi. Například modul s foťákem Hasselblad by nedokázal přenášet data v reálném čase stejně spolehlivě, jako v případě přímého fyzického napojení.

Motorola přislíbila, že stále budou nabízeny Moto Mods a v dohledné době se máme dočkat dalších modelů. Uvidíme, jak dlouho společnost dokáže udržet toto atypické řešení v době, kdy se většina firem soustřeďuje na minimalizaci rámečků kolem displeje, a k tomu si pohrává s umístěním přední kamerky.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 18. 12. 2018, 12:27

Je hezké že Motorola jich má dost ale cena/kvalita mimo, takže nepovedená kravovinka.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat