Google Fotky – neomezený limit na videa neplatí pro všechny typy

Google Fotky – neomezený limit na videa neplatí pro všechny typy
2018-12-12T06:44:25+02:00
• 12. 12. 2018

Google v roce 2015 spustil novou službu Google Fotky a hned sliboval neomezené úložiště pro fotografie i videa. Samozřejmě je zde háček. Služba je neomezená, pokud fotky mají maximálně 16 MPx a videa jsou maximálně ve Full HD rozlišení. Pokud chcete nahrávat ve vyšší kvalitě, musíte počítat s tím, že velikost bude mít vliv na dostupný prostor v rámci cloudového úložiště. Jestliže vyčerpáte prostor zdarma, musíte si zakoupit za periodický poplatek rozšíření. Nyní mírně upravuje podmínku neomezeného nahrávání.

Neomezené úložiště s dalším omezením

Google Fotky podporují rozličné formáty, co se týče fotografií. Kromě těch běžný můžete nahrávat i RAW snímky, kam se počítají formáty jako DNG. Kromě toho je zde zmíněna podpora snímků z foťáků Canon, Fuji, Olympus, Panasonic či Sony. U videí ale takové možnosti chybí. Google na stránce podpory konstatoval, že nepodporované typy souborů budou mít vliv na cloudový prostor. Pokud tedy nahrajete nepodporované video, ukousne jeho velikost z dostupného prostoru. Nové pravidlo platí od 6. prosince.

Běžní uživatelé se nemusí ničeho obávat. Mezi podporovanými typy video souborů jsou totiž ty nejběžnější: .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, a .mkv. Samozřejmě se nabízí otázka, co je nepodporovaný typ. Jak zmiňuje web AndroidPolice, takovým nepodporovaným souborem je například VOB nebo RAW video.

Google i tak nabízí menší návod, jak rozeznat nepodporovaný typ souboru. Po nahrání videa si vyzkoušíte, jestli se přehraje ve vestavěném přehrávači v Google Fotkách, a pokud nedojde ke spuštění, soubor není podporovaný. Zde je nutné upozornit, že u videa může nějakou chvíli trvat, než jej Google zpracuje. Jestliže nedojde k přehrání, můžete jej smazat, jinak se jeho velikost odrazí na dostupném prostoru v rámci cloudového úložiště.

Mimo jiné na stránce podpory také uvádí další podmínky pro soubory, které nelze zálohovat:

  • fotky větší než 75 MB nebo 100 megapixelů,
  • videa větší než 10 GB,
  • položky menší než 256 × 256 pixelů.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat