Apple odkoupil Platoon, milovníka neznámých umělců

Apple odkoupil Platoon, milovníka neznámých umělců
2018-12-11T17:00:08+02:00
• 11. 12. 2018

Dle zahraničního serveru TechCrunch se společnost Apple rozhodla získat firmu Platoon. Nejnovější informace naznačují, že se jí to skutečně povedlo. Co to ale bude znamenat pro budoucnost obou značek?

Platoon míří do rukou Applu

Ještě než vůbec začneme řešit celou akvizici podrobněji, budeme si muset společnost Platoon představit. Velmi jednoduše řečeno se jedná o hudební startup, který založil bývalý zaměstnanec společnosti Applu. Ten se ve firmě s logem nakousnutého jablka staral hlavně o fungování služby iTunes. Pokud Apple máte trochu více nastudovaný, jistě víte, že se jedná o Denzyla Feigelsona.

Apple by touto akvizicí mohl získat nové doposud neobjevené umělce. A právě tito umělci by mohli pomoci s růstem hudební streamovací služby Apple Music. Stručněji řečeno, Platoon se zaměřuje výhradně na hledání zcela nových talentovaných umělců. 

Denzyl Feigelson má ale za sebou zajímavější historii. V Applu totiž údajně pracoval déle než 15 let, přičemž jeho hlavní pracovní náplní byly vztahy s umělci. Kromě toho se staral také o organizaci iTunes festivalu, později pracoval na tajných projektech. 

Nyní ale zpět k celé akvizici. Londýnský Platoon je takový průkopník pro neznámé a „chudé“ umělce. Stará se totiž o veškerou distribuci, marketing, a dokonce také financování umělců. Tímto postojem Platoon pomáhá všem umělcům, kteří nikde nemají podepsanou profesionální smlouvu. 

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat