Tajemné zařízení Google Rammus se objevilo v aplikaci Geekbench

Tajemné zařízení Google Rammus se objevilo v aplikaci Geekbench
2018-11-02T17:00:53+02:00
• 2. 11. 2018
1

Pamatujete si ještě na první tablet společnosti Google? Dlouhá léta (tři roky) do této kategorie americký gigant vůbec nezasáhl. Tři roky jsme tak museli čekat na novinku, která nakonec byla odhalena, a to před několika týdny. Ano správně, řeč je nyní o Google Pixel Slate. 

Nyní se však na internetu objevila spekulace, která poodhaluje příchod dalšího tabletu. O údajně chystaném produktu informoval Roland Quandt, jenž tablet objevil v databázi mobilní aplikace Geekbench. V tomto případě je tablet označen jako „Google Rammus“ a je vybaven čipovou sadou Intel Core m3-8100Y. To ale není vše. K dispozici toho máme totiž daleko více. 

Google Rammus, co je zač?

Dle zveřejněného snímku je Google Rammus vybaven operační pamětí s kapacitou 8 GB. Pro soukromá data je pak k dispozici vnitřní úložiště o velikosti 64 GB. Srdcem celého tabletu je pak již zmíněný procesor Intel Core m3-8100Y. 

Co je však zajímavé, tak je přítomnost staré verze operačního systému Android. Testovaný prototyp je totiž poháněn Androidem 7.1.1 Nougat, který je již dva roky za zenitem. Je opravdu velmi těžké si racionálně vysvětlit, proč Google implementoval novou čipovou sadu poháněnou zastaralým operačním systémem. Je také dost možné, že se vůbec nejedná o tablet, ale o novou variantu Pixelbooku či o skvěle vybavený chytrý reproduktor. 

Na druhou stranu, Pixelbook se systémem Chrome OS je k dispozici pouze v daných konfiguracích Core i5 a I7. Bylo by tedy zajímavé, kdyby se skutečně o další Pixelbook jednalo. Mohlo by se tedy jednat o chytrý reproduktor, ovšem ten pro změnu nepotřebuje výkonný čipovou sadu Intel Core m3. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Lendvay

5. 11. 2018, 13:09

Chromebooky bežia momentálne práve s Android verziou 7.1, i keď už sa chystá použitie Pie 9.

Aj tu píšu o Rammus-e, je pravdepodobné, že je to najskôr pripravovaný Chromebook
https://chromeunboxed.com/news/new-kaby-lake-chromebook-rammus-could-be-asus-next-flagship/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat