Samsung nebude časově limitovat motivy aktualizováno

Samsung nebude časově limitovat motivy [aktualizováno]
2018-12-22T05:55:49+02:00
• 22. 12. 2018
3

Aktualizováno 22. 12.

Samsung se z nějakého důvodu rozhodl, že motivy (vzhledy) zdarma budou časově limitovány na 14 dnů. Následně byste museli znovu aktivovat konkrétní volbu. Nyní ale došlo ke změně a limit byl zrušen, bez jakéhokoliv vysvětlení. Možná si ve společnosti uvědomili, že uživatelé nebudou platit za změnu vzhledu prostředí a celá strategie byla zrušena. Nově jen aplikujete nové téma, díky čemuž se stává z celé funkce bonus, ne prostředek pro další finanční příjem.

Původní vs. nová verze

Původní článek 19. 11.

Takzvaná témata jsou součástí Samsung telefonů již nějakou chvíli. Jejich úkolem je přizpůsobit vzhled uživatelského rozhraní, a to přesně tak, jak si samotný majitel daného zařízení přeje. Theme Store (název obchodu s těmito tématy) nabízí hned celou řadu speciálních motivů, z nichž je většina zcela zdarma. A to by se v příští verzi Android 9 Pie mělo změnit. 

Samsung učinil poněkud zvláštní krok

Dle všeho by motivy, které jsou nyní zdarma, měly být v příští verzi operačního systému Android 9 Pie časově limitovány. To v praxi znamená, že témata zdarma budou bezplatná pouze omezenou dobu. Údajně by toto omezení mělo činit 14 dní.

Jakmile uživatel překročí omezenou dobu používání, automaticky se systém přepne do výchozího režimu. Samsung na tuto změnu uživatele upozorní zhruba jeden den a deset minut před přepnutím do výchozího režimu. Samotné oznámení pak bude obsahovat návrhy dalších témat. 

Samsung prohlásil, že si přeje, aby talentovaní návrháři, kteří daný motiv vytvořili, získali za svou práci adekvátní náhradu. Jihokorejská společnost zřejmě neví, že jsou k dispozici i témata, která jsou placená. Pokud by návrhář chtěl svou práci zpoplatnit, jistě by tak učinil. Z mého pohledu se tedy jedná o celkem zbytečný krok. 

Tak či onak bude toto omezení k dispozici až od nové verze Android 9 Pie. Pokud tedy používáte některé z motivů, možná je na čase si jej zakoupit.

Zdroje: xda-developers.com, androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jan Dvořák

22. 12. 2018, 12:04

Najednou jsem rád, že mám přístroj, který není vlajkovou lodí, a Android 9 tedy nikdy neuvidí. Jinak bych se holt vrátil k defaultním ikonkám a černému pozadí vyrobenému v GIMPu.

Ján Valkovič

19. 11. 2018, 18:01

Upresním, ten deň a 10 minút sú myslené ako 2 notifikácie, prvá deň pred vypršaním a druhá 10 minút pred.
Z článku som to pochopil ako, že je iba jedna notifikácia ktorá sa objaví 1 deň a 10 minút pred vypršaním :)

Martin Jeřábek

VIP 19. 11. 2018, 8:59

Ubohost ale co čekat od Samsungu že 😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat