Nový patent odhaluje použití čtyř výřezů v displeji

Nový patent odhaluje použití čtyř výřezů v displeji
2018-11-02T14:15:16+02:00
• 2. 11. 2018

Věděli jste, že navrhnout chytrý mobilní telefon nemusí pouze velké společnosti, nýbrž dokonce také i jedinec? Důkazem toho je kvalifikovaný inženýr z Německa, který se rozhodl zaregistrovat nový patent.

Dle patentu německý inženýr vymyslel displej, který je vybaven hned čtyřmi výřezy. Nový patent byl zaznamenán u Úřadu USA pro patenty a ochranné známky (USPTO). Ze zveřejněné dokumentace vyplývá, že nový patent se zaměřuje na čtyři výřezy v displeji, které se nachází v každém rohu panelu. Výřezy údajně umožní výrobcům rozšířit funkčnost v podobě přidání více fotoaparátů nebo zavedení pokročilejší 3D technologie. 

Patent naznačuje budoucí využití výřezů v displeji

K dispozici je však i druhý návrh, podle kterého je zřejmé, že telefon může být vybaven pouze dvěma výřezy, čímž dojde k ještě masivnějšímu zúžení rámečků. Senzory mohou být navíc uspořádány různými způsoby, a to buď umístěním dvou fotoaparátů nebo jednotlivých kamer do všech rohů. 

Hlavní mikrofon sloužící pro probíhající telefonní hovory se nachází v horním okraji, či dokonce na obou stranách displeje. Čtečka otisků prstů je v tomto případě umístěna v pravém dolním rohu. Další senzory, jako je infračervený senzor či LED dioda, pak mohou být implementovány do každého rohu zobrazovacího panelu. 

Speciálně upravený software pod těmito výřezy nebude skrývat žádný obsah. Například text nebude zarovnán do středu obrazovky a tak podobně. Skvělé ale je, že výřezy mohou být využity hned několika dalšími způsoby, aniž by nějak narušily uživatelskou zkušenost.  Máte pro výřezy v displeji lepší využití? Napište nám do komentářů pod článek.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat