iOS 12.1 otevřelo dveře hackerům, takto jednoduše lze obejít bezpečnostní prvky

iOS 12.1 otevřelo dveře hackerům, takto jednoduše lze obejít bezpečnostní prvky
2018-11-02T07:46:22+02:00
• 2. 11. 2018

Společnost Apple tento týden zveřejnila zbrusu novou aktualizaci operačního systému iOS. Přesněji se jedná o verzi iOS 12.1, která přinesla mnoho očekávaných funkcí. Kromě příchodu skupinových FaceTime hovorů jsme se dočkali také „vylepšené“ bezpečnosti. A právě té se nyní budeme věnovat.

Apple vydal iOS 12.1, podívejte se na veškeré novinky

Apple se chlubil, že jeho nová verze je opět o něco bezpečnější. Bohužel pro něj je opak pravdou. Na internetu se nyní totiž objevilo video, ve kterém je popsáno, jak jednoduše lze obejít bezpečnostní opatření systému iOS 12.1 a dostat se přímo ke kontaktům. 

iOS 12.1 otevírá dveře hackerům

Společnost Apple se usilovně snaží veškeré bezpečnostní díry zalepit, ovšem neefektivně. S podobnými chybami má problémy již od roku 2013, tedy od verze iOS 6.1. Fakticky již pět let hackeři vždy najdou způsob, jak se ke kontaktům a dalším informacím jednoduchými způsoby dostat, a to je velký problém. 

Chyby uzamčené obrazovky tu s námi již nějaký ten pátek jsou a Apple je doposud nedokázal řádně opravit. Od technologického giganta, který se pyšní nejen odladěností systému, ale hlavně také bezpečností, je to dost málo. Osobně doufám, že se Apple vzpamatuje a podobné chyby opraví. 

Nejedná se samozřejmě o kdo ví jak obrovské bezpečnostní díry, problém ale je, že se v systému nachází. A pokud jsou takto jednoduše nalezeny, mohlo by to mít v budoucnu pro některé majitele fatální následky.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat