Apple oficiálně pohřbívá iPhone 5

Apple oficiálně pohřbívá iPhone 5
2018-11-02T08:50:21+02:00
• 2. 11. 2018
1

Je to přesně šest let, kdy společnost Apple představila svůj iPhone 5. Jednalo se o model, který byl do jisté míry revoluční – nabízel větší displej, zbrusu nové technologie a tak podobně. Hlavně iPhone 5 se stal prvním telefonem, jenž se zbavil 30pinového konektoru a přinesl Lightning konektor, který asi brzy zmizí z produktů této společnosti. 

iPhone 5 je považován za zastaralý produkt

Na internetu se nachází speciální odkaz, na kterém si můžete prohlédnout, jaké zařízení společnost Apple považuje za zastaralé. Jakmile je produkt považován za zastaralý, Apple pro něj nenabízí žádnou formu podpory. 

To ale není všechno. Apple má pro vyřazování produktů speciální dvoustupňový systém. První fáze je označována jako „Vintage“. Ve své podstatě jde o to, že daný výrobek se již oficiálně neprodává. Přesto je k dispozici pětiletá fáze, během které může společnost nabídnout zákazníkům pozáruční servisní opravy. 

Jakmile ale dojde k uplynutí této pětileté doby, produkt se automaticky řadí do kategorie „Obsolete“ – jinými slovy se stává zastaralým produktem. A právě do této kategorie se nyní přidává i iPhone 5, který je nyní považován za zastaralý kousek. 

Naděje na opravu ještě je

Konkrétně iPhone 5 půjde ještě nechat opravit společností Apple v rámci programu „Repair Vintage Apple Products Pilot“ ještě po dobu dvou let, ale není zde nic garantováno. Jakmile nebudou dostupné náhradní součástky, nebude je vyrábět a jednoduše zamítne opravu. Spíše se jedná o program, jak doprodat poslední součástky.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

František Himl

2. 11. 2018, 10:31

Každý tam jednou musí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat